Hlavní obsah

V Severní Koreji po 26 letech otevřou 105patrový hotel, nejhorší stavbu lidstva

Novinky, Michaela Cmíralová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pchjongjang

Hotel ve tvaru pyramidy, který se už téměř třicet let tyčí úplně prázdný nad severokorejským hlavním městem Pchjongjangem, by se poprvé v historii měl otevřít veřejnosti. Hotel duchů, jak je opuštěné stavbě přezdíváno, je se svými 336 metry na výšku 47. nejvyšší budovou světa. V jednom z hodnocení získala stavba titul nejhorší stavby v historii lidstva.

Hotel duchů se po 26 letech otevře prvním hostům

 
Článek

Stavba hotelu Rjongjong začala v roce 1987. Pět let na to se ovšem zastavila kvůli ekonomické krizi, během které na stavbu došly peníze. Stavební práce se poté obnovily až v roce 2008.

V polovině roku 2013 by se měl hotel otevřít.

Reto Wittwer, výkonný vedoucí skupiny Kempinski, řekl, že se hotel otevře návštěvníkům pouze zčásti. "Mělo by se otevřít 150 pokojů v horních patrech budovy. Ve zbylých patrech by měly pravděpodobně vzniknout obchody, restaurace a kanceláře.“

Magazín Esquire nazval hotel v roce 2008 „nejhorší budovou v historii lidstva“ a také uvedl, že „budova je šeredně ošklivá i na komunistická měřítka.“

Reklama

Výběr článků

Načítám