Hlavní obsah

V Portugalsku otevírají nejdelší visutý most pro chodce na světě

Novinky, Michael Švarc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Úchvatné scenérie čekají na turisty, kteří se odváží vstoupit na nový visutý most, jenž vyrostl v Portugalsku. Podle serveru CNN je se svými 516 metry tím vůbec nejdelším na světě. Nejde však o atrakci pro slabé povahy, most se pne ve výšce 176 metrů nad zemí a vzhledem k mřížované konstrukci lze onu propastnou hloubku dobře vidět.

Foto: Profimedia.cz

Most se nachází nedaleko městečka Arouca ve stejnojmenném geoparku.

Článek

Most 516 Arouca Bridge, pojmenovaný podle své rekordní délky, se nachází nedaleko stejnojmenného městečka (Arouca), oficiálně se má otevřít někdy na konci října. Obloukem by se mu však měli vyhnout lidé se závratěmi.

Most je součástí geoparku Arouca a spojuje vodopád Aguieiras s propastí Paiva, kterou protéká stejnojmenná řeka. Oblast je proslulá mezi milovníky adrenalinových aktivit, most je tak pouhou třešničkou na dortu v širokém portfoliu extrémních sportů.

Foto: Profimedia.cz

Most je dlouhý 516 metrů.

„Most cílí hned na několik druhů lidí: na milovníky technických staveb, přírodní fajnšmekry a ty, kteří vyhledávají extrémní zážitky,“ uvedla radnice městečka Arouca v prohlášení.

Nejvýše položený je v Číně

Nejdelší visutý most pro chodce se dosud nacházel ve Švýcarsku, nese název Charles Kuonen a je dlouhý 494 metrů. Vidět je z něj ikonický Matterhorn, Weisshorn nebo vrcholky Bernských Alp.

Nejvýše položený visutý most pak mají v Číně, je jím Čang-ťia-ťie Glass Bridge, nacházející se 260 metrů nad zemí. A pokud by fakt, že je prosklený, k nahnání dostatečné hrůzy nestačil, mohou si z něj turisté skočit bungee jumping.

Populární norské vodopády nově zdobí rozeklaná vyhlídková lávka

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám