Hlavní obsah

V nejmenší kavárně na světě mohou popíjet maximálně čtyři lidé

Novinky, Lucie Poštolková

Vítejte v malé kavárně, která má napříč jen pět metrů. Dokonce uvnitř nenajdete ani stůl. S místem se tu šetří tak, že jsou pro návštěvníky připravené jen dvě židle a římsa na zdi slouží místo stolu. Téměř nikdo tu nepochybuje, že se jedná o aspiranta na nejmenší kavárnu světa.

Nejmenší kavárna ve Velké Británii usiluje o titul nejmenší kavárny na světě

 
Článek

Adam Lowiss, osmadvacetiletý majitel kavárny Little Espresso, řekl, že může obsluhovat maximálně čtyři osoby - dvě může usadit a ostatní se dovnitř vejdou jen na stojáka.

Kavárnu otevřel minulý rok v listopadu v nejrušnější ulici Silver ve městě Lincoln. Kromě klasické kávy a kapučína nabízí také sendviče, pannini a dorty.

Foto: Profimedia.cz

"Průměrně obsloužím tak 35 zákazníků za den," uvedl Lowiss pro server Dailymail. Kavárna v centru města Lincoln má jen dva metry čtvereční, s tím, že římsa měří jen 80 centimetrů.

Když mají v kavárně špičku, stávají klienti dokonce frontu ven. Ani jim nevadí, že venku prší. "Lidé zatím přichází, aby vyzkoušeli něco nového. Líbí se jim intimní atmosféra. Není to jen malý obchod nebo kiosek. Jsem tu jen sám, připravuju vše. I když je to během ranní špičky trochu hektické, lidé si rádi popovídají a vidí známou tvář," vysvětloval Lowiss.

"Myslím si, že je to nejmenší kavárna v zemi, možná na světě. Pokud existuje nějaký druh ocenění, chtěl bych jej získat," dodal.

Foto: Profimedia.cz

Žádost o zapsání rekordu do Guinnessovy knihy světových rekordů už byla doručena. Nezbývá než počkat na potvrzení. Zatím byl neoficiálně uznávaný jako nejmenší obchod Window ve městě Norwich v Británii o rozloze pět metrů čtverečních.

Během následujících dvou týdnů by měl být rekord potvrzen, pověřený inspektor musí nejprve potvrdit a ověřit rozměry kavárny.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám