Hlavní obsah

V Machu Picchu zahynul při focení nad roklí turista

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Peru zahynul při obdivování krás dávného města Inků Machu Picchu německý turista, který se snažil o co nejkrásnější fotografii. Podle peruánského deníku El Comercio ztratil jedenapadesátiletý muž rovnováhu, když ho jiný turista ve středu fotil u prahu propasti.

Foto: Miroslav Benč, Novinky

Machu Picchu

Článek

Podle peruánských úřadů Oliver Park zemřel kvůli vlastní neopatrnosti, neboť zřejmě pronikl do zóny, kam mají turisté přístup zakázán právě z důvodu bezpečnosti. Záchranáři našli tělo, již bez známek života, ve čtyři odpoledne místního času.

Komplex teras a chrámů Machu Picchu leží asi 100 kilometrů od někdejšího hlavního města Incké říše Cuzka v nadmořské výšce asi 2400 metrů nad kaňonem řeky Urubamba. Město shlížející z horského sedla na zelené vrcholky peruánských And nechal postavit v polovině 15. století incký panovník Pachacútec Yupanqui.

Zbytky města, které bylo vystavěno z přesně opracovaných kvádrů bez pojiva, jsou od roku 1983 zapsané na seznamu světově chráněných památek UNESCO. Patří k nejznámějším turistickým atrakcím (počet návštěvníků ale vláda omezila na 1800 denně) a před několika lety ho v mezinárodní anketě lidé zařadili na seznam sedmi nových divů světa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám