Hlavní obsah

V letadle zfackovala cestující. Dostala obří pokutu a zápis na blacklist

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aerolinky Jet2 zveřejnily jméno cestující, kvůli které muselo jedno z letadel nedávno nouzově přistát. Pasažérka Catherine Bushová se na lince z Manchesteru do Antalye chovala agresivně a vrazila facku dvěma lidem na palubě. Společnost jí nyní napařila vysokou pokutu a umístila na takzvaný blacklist.

Foto: Profimedia.cz

Žena si se společností Jet2 už nezalétá (ilustrační foto).

Článek

K incidentu došlo minulý týden v pondělí, aerolinky k němu nejprve neposkytly příliš detailů. Událost pouze okomentovalo několik svědků, podle nichž byla Bushová rozčílená už před cestou, v letadle pak její naštvání měly umocnit plačící děti. Nakonec vrazila dvěma spolucestujícím facku, a personál tak rozhodl o nouzovém přistání ve Vídni.

Podle serveru Daily Mail se žena pokoušela uprostřed letu otevřít dveře letadla. Do Turecka cestovala kvůli bělení zubů.

Společnost Jet2 se nyní rozhodla k incidentu vyjádřit podrobněji. „Paní Bushová z Bradfordu předvedla agresivní, hrubé a nebezpečné chování na palubě letadla, které čítalo také fyzickou agresi vůči dalším cestujícím a naší posádce,“ uvedly aerolinky v nedělním prohlášení.

Žena dala facku cestujícímu. Letadlo kvůli ní nouzově přistálo

Cestování

Podle Phila Warda z managementu společnosti musí Bushová čelit následkům svého chování. „Vždy jsme jasně deklarovali, že jsme rodinné aerolinky a vůči takovému chování máme nulovou toleranci,“ cituje Warda server Independent.

Žena dostala pokutu ve výši pěti tisíc liber, což je takřka 150 tisíc korun. Kromě toho ji aerolinky umístily na blacklist, což znamená, že má doživotní zákaz cestování s Jet2. Skončila údajně i v psychiatrické péči.

Na sociálních sítích se následně objevilo také video, na kterém pasažéři společnosti tleskají a jásají, když Bushovou na vídeňském letišti vyvádějí policisté z letadla. Aerolinky se za nepříjemný zážitek svým klientům omluvily.

Letní letový řád nabídne z Prahy spojení do 147 destinací. Méně než před pandemií

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám