Hlavní obsah

V Japonsku mají první muzeum exkrementů na světě

Novinky, mšv

Japonsko se může chlubit světovým unikátem, údajně prvním muzeem exkrementů. Autentické exponáty byste v něm však nenašli, v expozici jsou vystaveny pestrobarevné toalety a hovínka jako vystřižená z kreslených filmů. Podle tvůrců muzea má expozice odbourat jisté tabu ohledně vylučování, píše agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Muzeum v Japonsku je věnované výkalůmVideo: Reuters

 
Článek

Muzeum v Jokohamě se od svého otevření těší nebývalé přízni návštěvníků, vděčit za to může fotogenickým barevným zákoutím, která vyloženě lákají k pořízení snímku.

Expozice je interaktivní, na toalety se mohou turisté posadit a na malá prkénka také něco nakreslit. Mohou si také zkusit z plných plic zakřičet do mikrofonu slovo unko, což je japonsky exkrement, a uvidí, jak velký obrázek dokážou pouhou silou svého hlasu vygenerovat na obrazovce.

„Obecně zanechávají exkrementy negativní dojem, vnímáme je jako něco špinavého a páchnoucího. Chtěli jsme návštěvníkům nabídnout něco trochu odlišného, zábavného a roztomilého,“ tvrdí mluvčí muzea Ajami Taširová.

Foto: Profimedia.cz

Muzeum nabízí fotogenická zákoutí.

Cílem je podle ní změnit negativní náhled, který lidé na vylučování jakožto jednu z tělesných funkcí mají.

Expozice je podle ní vhodná jak pro mladé lidi, tak pro ty starší a zdá se, že se zatím ukázala být poměrně populární. Unko Museum, jak zní jeho oficiální název, navštíví denně kolem tisícovky lidí.

Otevřeno jen dočasně

„Přišla jsem, protože jsem slyšela, že je tu mnoho fotogenických zákoutí,“ řekla agentuře Reuters návštěvnice Jui Hirajwaová.

„Exkrement, který je pro mě něčím nehezkým, najednou vnímám díky muzeu úplně jinak,“ doplnila další z turistek Aja Kumazawaová.

Muzeum je nicméně jen dočasné, otevřelo se 15. března a 15. června se opět uzavře. Vstupné do něj činí v přepočtu 318 korun pro dospělého a 182 pro dítě.

Reklama

Výběr článků

Načítám