Hlavní obsah

V Dubaji představili nejvyšší kolotoč na světě. Měří 140 metrů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dubaj se může pyšnit dalším nej. Tentokrát nejvyšším kolotočem na světě. Je vysoký 140 metrů, což je zhruba stejně jako Velká pyramida v Gíze, uvádí server CNN. Adrenalinoví nadšenci ho naleznou v zábavním parku Bollywood Parks Dubai.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Atrakce Bollywood Skyflyer svého předchůdce, kterým je Orlando Starflyer na americké Floridě, předčila o pouhé tři metry. Ty ovšem stačily k tomu, aby se dubajský kolotoč stal rekordmanem.

Konstrukce atrakce je ze 421 tun oceli, trvalo ji vyrobit celkem 600 dní a dalších 120 probíhala instalace, uvádí server CNN s odvoláním na generálního manažera parku Miltona D’Souzu.

Trojice zábavních parků sdružená pod značkou Bollywood Parks Dubai byla několik měsíců kvůli covidu-19 zcela uzavřená. Sekce, v níž se nachází také nový kolotoč, se znovuotevřela 21. ledna a dohromady představila devět nových atrakcí.

Další čítají například vyhlídkové kolo vysoké 55 metrů nebo horskou dráhu, která je inspirovaná bombajským taxi.

Představí dřevěnou dráhu

Jako jiné parky, i ten v Dubaji využil uzávěru k modernizaci. „Využili jsme čas, abychom vytvořili zcela novou část, které říkáme Mela Zone, ta je domovem většiny z devíti nových atrakcí,“ uvedl D’Souza.

V letošním roce by navíc měly přibýt další unikáty. Jedním z nich bude Bombay Express, vůbec první a jediná dřevěná horská dráha v oblasti.

Po dubajských restauracích také hotel. Naočkovaní hosté dostanou slevu

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám