Hlavní obsah

V čínských horách postavili obří houpačku. Je vysoká jako 30patrová budova

Novinky, mšv

Pouze pro nebojácné. Adrenalinovým nadšencům je určena nová atrakce, která vyrostla nedaleko čínského města Čchung-čching. Je jí obří houpačka stojící uprostřed hor nad srázem. Měří sto metrů, zhruba jako 30patrová budova, a je tak tou aktuálně nejvyšší na světě, ačkoli to bude muset ještě stvrdit výbor Guinnessovy knihy rekordů, píše server Daily Mail.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V čínském Čchung-čchingu vyrostla obří houpačka na 700 metrů vysokém útesuVideo: Reuters

 
Článek

Houpačka je o to více adrenalinová, že se na ní lidé zhoupnou nad 700metrovou propastí, navíc rychlostí skoro 130 kilometrů v hodině. Testy byly zatím uskutečněny pouze s figurínami, protože prý nikdo neměl odvahu se na houpačku posadit, cituje Daily Mail jednoho ze zaměstnanců atrakce.

Houpačka byla dokončena už minulý rok a měla být už dávno přístupná. Kvůli epidemii koronaviru, která se z Číny začala šířit do světa, z toho však sešlo. Otevření se proto očekává v následujících týdnech, přesné datum zatím není známo.

V Japonsku otevřeli největší park s miniaturami na světě

Cestování

Dosud nejvyšší uznanou houpačkou je B!g Rush v jihoafrickém Durbanu. Na výšku měří 88 metrů a zpřístupněna byla před devíti lety. Od té doby neměla konkurenci.

Čína je adrenalinovými atrakcemi proslulá. V tamních horách se nachází množství prosklených mostů, vyhlídek a chodníčků. Některé z nich simulují i praskání, aby lidé měli nahnáno ještě o něco více.

V Nizozemsku vyroste obří čokoládovna. Návštěvníkům slibuje neotřelé zážitky

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám