Hlavní obsah

V čínském Charbinu odstartoval nejledovější festival světa

Novinky, Michael Švarc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ani letošní divoký rok nezabránil v uspořádání největšího festivalu ledových soch na světě. Jako tradičně je k vidění v čínském Charbinu, aktuální ročník je již 37. a je stejně velkolepý jako v předešlých letech. Kvůli přetrvávající pandemii se ovšem počítá s menším množstvím návštěvníků než obvykle.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V čínském Charbinu začal tradiční festival ledových sochVideo: Reuters

 
Článek

Areál se sochami a stavbami z ledu a sněhu se návštěvníkům zpřístupnil předminulou neděli, na jeho tvorbě se podílelo více než 300 lidí.

Některá z děl jsou inspirovaná skutečnými světovými budovami, jiná znázorňují třeba mýtické bytosti — je to případ letošní dominanty, kterou je socha typického čínského draka. Je 116 metrů dlouhá a 33 metrů vysoká a na její tvorbu bylo využito 35 tisíc metrů kubických sněhu, uvádí čínský server CGTN.

Ani v letošním roce nechybějí nejrůznější ledové paláce, na které mohou návštěvníci vystoupat. Těm dodává atmosféru především různobarevné nasvětlení. I ve dne jsou ovšem stavby oslnivé. Tradičně jsou součástí také různé ledové skluzavky a další zábavné atrakce.

Festival bude pokračovat až do února, po Novém roce se v areálu uskuteční také několik kulturních přehlídek a programů.

Čínský ledový festival není jedinou událostí, která se letos uskutečnila navzdory přetrvávající pandemii. Ve Švédsku zase vznikl tradiční Ice hotel, jenž má rovněž více než třicetiletou tradici. I ten však počítá s tím, že návštěvníci budou tentokrát především z řad domácích obyvatel.

Ani pandemie ho nezastavila. Ve Švédsku otevřeli 31. Ledový hotel

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám