Hlavní obsah

V Bruselu vystavují kalhotky princezny Diany i slipy prezidenta Sarkozyho

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brusel

Výtvarník Jan Bucquoy věří, že kdyby mohl ukázat v třicátých letech tohoto století lidem Hitlera v trenkách, nebyla by žádná válka. Ve spodním prádle jsou si podle něho totiž všichni rovni a pohled na odšacené státníky by mohl přispět k celosvětovému míru. Také proto v belgické metropoli otevřel Musée de slip (Muzeum spodního prádla), které ukazuje trenýrky, slipy a kalhotky belgických a světových státníků či umělců.

Článek

Na stěnách mohou návštěvníci vidět umělecky stylizované fotky slavných tváří doplněné jejich spodním prádlem.

To vše zarámováno a vkusně upraveno. „Myslím, že tímto způsobem lze přispět k lepšímu světu. Když se totiž někoho bojíte, prostě si ho představte ve spodním prádle. Hierarchie v tu chvíli spadne a vy si uvědomíte, že je to člověk jako každý jiný. Všichni jsme si rovni, jako bratři,“ věří Bucquoy.

Jeho muzeum přitom obsahuje jen certifikátem autentizované kousky spodního prádla, které slavné osobnosti přitom musely mít alespoň jedinkrát na sobě. Mezi nejcennější kousky patří warholovsky vytištěný portrét Margaret Thatcherové s kloboučkem z jejích průhledných kalhotek s květinovým vzorem.

Cenný je také obraz Nicolase Sarkozyho, jenž má na hlavě posazeny vlastní slipy s proužky v barvě trikolory tak, jako by připomínaly napoleonskou čepici.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám