Hlavní obsah

V britských lázních se mohou návštěvníci naložit do svařáku

Novinky, Michael Švarc

Pivní koupele už nejsou ničím neobvyklým. Ve Velké Británii se ale lidé, kteří chtějí nasát pravou zimní a vánoční atmosféru, mohou v jedněch lázních naložit také do svařáku. Jeho teplota je 37 stupňů, ale nutno podotknout, že voňavá a hřejivá tekutina není určena k pití, píše server Mirror.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Koupele ve svařeném víně budou během prosince nabízet ve Shrigley Hall v hrabství Cheshire. Procedura je inspirovaná některými příchutěmi a ingrediencemi, které se do oblíbeného nápoje dávají, hrnek svařáku, který bude možné i pít, dostanou návštěvníci v rámci koupele.

Lázeň prý umožňuje pórům, aby se otevřely, vypustily toxiny a umožnily kůži, aby nasála třísloviny z vína. „Pomeranč, skořice a badyán disponují velkým množstvím antioxidantů, což je ideální detox před svátečním obdobím,“ uvádí lázeňské zařízení o své neobvyklé proceduře. Ceny koupelí začínají na 60 librách, což je přes 1750 korun.

Nejde zdaleka o první neobvyklou lázeň, v níž se mohou lidé smočit. Svařené víno je oproti tomu, co nabízejí v Japonsku, ještě poměrně normálním artiklem. V zemi vycházejícího slunce, ve městě Hakone, se zájemci mohou naložit do ramenu, silného nudlového vývaru, který je pro Japonsko typický. Anebo také do kávy, červeného vína, zeleného čaje či saké.

U islandského Reykjavíku se otevře nová geotermální laguna

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám