Hlavní obsah

V Británii vyroste jeden z největších zábavních parků v Evropě

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už teď se mu říká britský Disneyland. Zábavní park London Resort slibuje být jedním z nejambicióznějších a největších v Evropě. Otevřít se má v hrabství Kent v roce 2024, a jelikož ho mimo jiné zaštítí společnost Paramount Pictures, mohou se návštěvníci těšit třeba na atrakce s tematikou Kmotra a dalších kultovních snímků, uvádí server Mirror.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Park má pokrýt plochu o rozloze 2,1 kilometru čtverečních a bude rozdělen na sedm tematických částí. Plány na jeho výstavbu probíhají koronaviru navzdory.

„Náš tým pracuje i v těchto těžkých časech velmi tvrdě,“ uvedl šéf London Resort Company Holdings PY Gerbeau.

„Až bude dokončen, bude třikrát větší než kterýkoli jiný zábavní park ve Spojeném království,“ uvádí se na stránkách atrakce.

„Každá generace si najde něco svého. Atrakce a zážitky posunou London Resort na zcela novou úroveň. Naleznete tu známé tituly z literatury, televize, hudby i filmu, které byly pečlivě vybrány, aby návštěvníkům přinesly unikátní prožitky.“

Park vyroste u městečka Swanscombe u nábřeží Temže a půjde o největší zábavní park, který se v Evropě otevřel od roku 1992, kdy začal fungovat pařížský Disneyland. Až 70 procent atrakcí bude navíc zastřešených, což zajistí, že zábava bude možná v jakémkoli rozmaru nevyzpytatelného britského počasí.

Do blízkosti parku se bude dát dostat vlakem. Z londýnského nádraží St Pancras by to mělo zabrat pouhých 17 minut.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám