Hlavní obsah

V Benátkách začal po dvouleté pauze karneval

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Benátky mají důvod k oslavě. Po dvouleté pauze tam v neděli oficiálně odstartoval světoznámý karneval. Ačkoli symbolizuje návrat k normálu, výpravná plavba po kanálu Grande se udála bez soukromých lodí, návštěvníci směli kvůli opatřením přihlížet pouze z břehů a mostů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Benátkách ostartoval tradiční karnevalVideo: Reuters

 
Článek

Pestrobarevná flotila lodí předvedla divákům světelnou show. Šlo o poctu městu, které vloni oslavilo 1600 let od založení, uvádí agentura Reuters. Karneval se však před rokem z důvodu pandemie nekonal, a i letos je jeho průběh omezen. Konat se nebudou třeba tradiční průvody.

Radnice ovšem chtěla lidem vyslat signál naděje a postupného zhojení. „Moc jsme chtěli karneval uskutečnit. Akce budou rozprostřené na různých místech po městě,“ uvedl k zahájení benátský starosta Luigi Brugnaro.

Akce se budou přenášet živě

„Tohle je karneval naděje. Covid končí a my doufáme, že se naše životy vrátí k normálu,“ okomentoval místní obyvatel Cristian Scalise.

Na zahájení ovšem dorazili i Italové ze vzdálenějších koutů země. Například Barbara del Prato přijela z Parmy. „Karneval mi moc chyběl, neměli jsme šanci ho oslavit dva roky,“ uvedla žena. Podle agentury Reuters do města dorazilo na úvod na 50 tisíc lidí.

Karneval se bude konat do 1. března a řada akcí se bude přenášet živě skrze sociální sítě. Půjde o nejrůznější koncerty a hudební vystoupení, loutkové divadlo, akrobacii a podobně.

V Benátkách poprvé po 500 letech zpřístupní ikonickou památku

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám