Hlavní obsah

U brněnské přehrady vzniká nová stezka

Právo, vtk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na levém břehu brněnské přehrady vzniká nová stezka pro pěší Zouvalka. Turisty zavede na oblíbený hrad Veveří. Ačkoli jsou práce už téměř hotovy, stále platí zákaz vstupu na nový chodník.

Foto: MMB, Právo

Součástí stezky k hradu Veveří je i nová lávka nad vodou.

Článek

Po dokončení prací se mohou lidé směřující do okolí hradu těšit na schůdnější a hlavně bezpečnější cestu. Nová stezka vede od lávky pod hradem Veveří přes oblast zvanou Zouvalka až k nedaleké zastávce lodní dopravy Cyklistická.

Pro kávu si v Nikaragui došel sám. Teď ji praží v Brně

Muži

Chodci v těchto místech dříve využívali jen prošlapanou cestu. Šlo o poměrně nebezpečný úsek. Byl příliš úzký, místy sousedil se strmým břehem a celá stezka byla v technicky velmi špatném stavu. Při výletech museli lidé na ní překračovat obnažené kořeny, a pokud se na úzké stezce potkali dva turisté v protisměru, vystavovali se riziku pádu ze strmého svahu do vody.

Vjezd do brněnské pěší zóny bude těžší

Domácí

Stezka bude mít brzy bezpečnou šířku po celé trase. V jednom místě bylo nutné nainstalovat ocelovou lávku nad vodou. Dělníkům úpravy komplikuje hůře přístupný terén a neukázněnost lidí, kteří na stezku chodí i přes současný zákaz vstupu.

Trasa vede přes významnou přírodní a geologickou oblast chráněného krajinného rázu v přírodním parku Podkomorské lesy. Nachází se rovněž v oblasti archeologických nálezů.

Reklama

Výběr článků

Načítám