Hlavní obsah

Tyrolsko uzavře objížďky používané při zácpách na dálnici

Úřady v rakouské spolkové zemi Tyrolsko v nejrušnějších časech letní sezony uzavřou trasy, které řidiči směřující na dovolenou používají k tomu, aby se vyhnuli zácpám na dálnici nebo placení dálničního mýta. Podle agentury APA o tom informoval tyrolský hejtman Günther Platter.

Foto: Profimedia.cz

Rakouská dálnice A13 u Innsbrucku

Článek

Uzavírat se budou úseky silnic za sjezdy z dálnice, kam navigační zařízení navádějí motoristy, kteří hledají alternativní cestu. Opatření se týká oblasti Innsbrucku a části dálnice, která vede k Brennerskému průsmyku na hranici s Itálií.

Šéf tyrolské dopravní policie Markus Widmann řekl, že rakouské úřady podnikly takové kroky, aby navigace řidičům uzavřené úseky neukazovaly jako objízdné trasy. Auta tak zůstanou na dálnici.

Zákaz se vztahuje na tranzitní dopravu, lidí mířících do Innsbrucku nebo okolních vesnic se netýká. Poprvé začal platit ve čtvrtek, na jeho dodržování dohlíží policisté u dálničních sjezdů, kteří na základě vlastního úsudku rozhodují, zda auta mohou pokračovat v jízdě, anebo se mají vrátit na dálnici. Zákaz bude platit do poloviny září vždy od sobotní sedmé hodiny ráno do nedělní sedmé hodiny večer.

Agentura APA uvádí, že o uplynulých víkendech motoristé, kteří se díky navigacím snažili vyhnout dálnici, způsobili komplikace v některých vesnicích mezi Innsbruckem a Brennerem. Jejich starostové si stěžovali, že se stávalo, že mezi auty nemohla projet vozidla záchranářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám