Hlavní obsah

Turistka sjela Španělské schody na koloběžce. Způsobila škodu za tisíce eur

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká turistka a její společník dostali v Římě pokutu za škodu způsobenou jízdou na elektrokoloběžce po Španělských schodech z 18. století. Barokní památka, na níž se nesmí od roku 2018 ani sedět, prošla roku 2015 nákladnou renovací.

Foto: Profimedia.cz

Španělské schody jsou památkově chráněny a nesmí se na nich například ani sedět.

Článek

Způsobená škoda na mramorových schodech byla vyčíslena na 25 tisíc eur (asi 616 tisíc korun). Incident, který se stal minulý pátek, nafilmoval kolemjdoucí. Policie díky tomu 28letou turistku a jejího o rok staršího společníka dopadla. Oba dostali pokutu a zákaz vstupu na schodiště, jež patří mezi památky světového dědictví UNESCO.

Britský Guardian píše, že dva týdny před tímto incidentem sjel v maserati návštěvník ze Saúdské Arábie po jednom rameni schodiště.

Muž sjel v autě po římských Španělských schodech. Dva rozlomil

Cestování

Španělské schody patří mezi nejnavštěvovanější místa v Římě, kam se návštěvníci začali vracet v počtu jako před epidemií covidu. Spolu s tím přibylo incidentů, při nichž turisté neberou ohled na pravidla — v dubnu dostali dva návštěvníci z Nizozemska pokutu 1000 eur za vstup do fontány di Trevi.

Krátce předtím muž z Argentiny v centru Říma narazil se svým dronem do významné památky a byl obviněn z nedodržení bezletové zóny. Ztratil nad svým dronem kontrolu nad Benátským náměstím a stroj se zřítil na renesanční Benátský palác (Palazzo Venezia) z 15. století.

Incidenty se nestávají jenom v Římě. Před týdnem dva Mexičané dronem narazili do šikmé věže v Pise. Turisté se nechovají nejlépe ani v Benátkách.

Vlakem po hradech Trentina s českou stopou

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám