Hlavní obsah

Turisté si oblíbili toxický lom v Británii. Místní je odrazují vynalézavými způsoby

Novinky, mšv

Zatopený lom u britské vesničky Harpur Hill se stal neočekávanou turistickou atrakcí. Může za to voda, jež je ovšem navzdory svému exotickému vzhledu toxická. Místní se proto návštěvníky, kterých se v posledních dnech vyrojilo více než obvykle, snaží odradit například tím, že kolem lomu poházeli zvířecí exkrementy, píše server Independent.

Foto: Profimedia.cz

Zatopený lom se stal vyhledávaným místem kvůli modré vodě.

Článek

Návštěvníky podle všeho lákají fotografie pitoreskní modré hladiny. Většina lidí ale netuší, že voda v lomu má vysoké pH, které může poškodit kůži. Na dně se také nacházejí zrezivělé kusy železa z autovraků, zdůraznil jeden z radních. Modrá laguna, jak se lomu přezdívá, však turisty stále táhne, a to navzdory mnoha zásahům úřadů či policie.

Na jaře, v době karantény, strážníci do lomu vylili černou barvu v naději, že to návštěvníky odradí a nebudou porušovat omezení volného pohybu. Slunečné počasí ale zafungovalo i nyní a turisté k laguně opět vyrazili.

Britští policisté záměrně obarvili zatopený lom. Chodili k němu turisté

Cestování

Obyvatelé proto přesvědčili místní farmáře, aby kolem břehů rozházeli směs kravských a prasečích exkrementů. „Jakmile se přiblížíte, praští vás do nosu hrozný zápach,“ napsal lokální list.

„Podnikli jsme kroky proti zvyšujícímu se počtu návštěvníků, kteří sem jezdí z celé země, aby si lom prohlédli. Zanechávají za sebou navíc množství odpadu a obyvatelé toho už mají dost,“ postěžovali si místní. „Z našeho pohledu nejde o turistickou atrakci, ale nepoužívaný lom. Kolem nejsou žádné obchody, parkoviště, toalety,“ cituje rezidenty server Independent.

Nemají turisty kvůli mafii, napsala aerolinka o Kalábrii. Následně se omluvila

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám