Hlavní obsah

Turisté předstírali, že jsou bezdomovci, aby mohli kempovat na promenádě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ušetřit za ubytování na letní dovolené se rozhodli někteří britští turisté. V letovisku Torquay na anglické Riviéře proto předstírali, že jsou bezdomovci, aby mohli zdarma kempovat na plážové promenádě. Některé místní obyvatele i radní tím však značně pobouřili, protože si prý užívají prázdniny na účet daňových poplatníků.

Foto: Profimedia.cz

Anglická Riviéra letos čelí velkému zájmu.

Článek

Ceny za ubytování na jihoanglickém pobřeží během pandemie raketově vystřelily kvůli omezeným kapacitám, většina lidí se totiž kvůli cestovním podmínkám nemohla vydat na dovolenou do zahraničí. Průzkum britské organizace Which?, jež se zabývá spotřebitelskými právy, zjistil, že ceny v letoviscích po celé zemi vzrostly v průměru o 35 procent.

Vzhledem k vyšším cenám i naplněným kapacitám se proto někteří rozhodli na věc vyzrát tak, že se budou vydávat za bezdomovce a postaví si stany u pláže. Předseda jednoho z místních spolků je označil za vychytralé oportunisty, kteří zneužívají místní komunitu. „Tohle není problém bezdomovectví, tihle lidé si užívají prázdniny zadarmo za peníze daňových poplatníků. Je to nepřijatelné,“ míní Roger Carter.

Přímořské letovisko v Anglii skoncovalo s půjčováním lehátek. Důvod je bizarní

Cestování

Podivil se rovněž nad tím, jak tito lidé řeší otázku osobní hygieny na pláži, kde nejsou žádné veřejné toalety. „Kam chodí na záchod? Hned vedle je rodinná pláž, kde si děti hrají v písku,“ cituje ho server Independent.

„Vyměnil jsem si pár ostrých e-mailů s představiteli radnice. Tihle lidé nejsou bezdomovci, jen oportunisté,“ uvedl Carter.

S jeho názorem souhlasí i další z místních Clive Hughes, jenž na Facebook do diskuze napsal, že dovolenkáři zneužívají svobody. „Pokud nejde o autorizované místo pro kempování, neměli by tam být. Jakmile to dovolíte jednomu, vznikne tam celé tábořiště,“ uvedl.

Radnice chce situaci řešit

Někteří obyvatelé však vidí celou situaci smířlivěji. „Co je na tomhle špatného? Možná jim je jen proti srsti platit za kempy, které si říkají o nesmyslné peníze,“ uvedla na obranu turistů Christine Lilicrapová.

Na problém nakonec reagovali samotní zástupci anglické Riviéry. „Radnice si je vědoma nepovolených tábořišť a podnikne nezbytné kroky k vyhodnocení situace. Naši strážníci tato místa navštívili a provádějí nezbytné kontroly. Rovněž pomáháme obyvatelům s trvalejším řešením bydlení, které je v současné bytové krizi ještě obtížnější,“ okomentovala radnice.

Zástupci doplnili, že před odsunutím tábořišť je třeba podniknout nezbytné právní kroky, přičemž je ale nutné se k lidem chovat s úctou a respektem. „V současné době máme nedostatek vhodného bydlení, a apelujeme proto na soukromé majitele, aby se ozvali, pokud mají k dispozici nemovitost,“ uzavřela radnice.

Turisté v Británii obtěžují tuleně na plážích, zlobí se ochránci zvířat

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám