Hlavní obsah

Turisté na Bali musejí za nenošení roušky dělat kliky

Na indonéském Bali přišli s netradiční formou trestu pro turisty, kteří nedodržují pravidla ohledně roušek. Pokud nemají hotovost na zaplacení pokuty, musejí dělat kliky. Až padesát je to v případě, že ústenku nemají vůbec. A pokud ji mají staženou pod nosem, dělají kliků patnáct, píše server Insider.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Roušky jsou na Bali povinné od loňského srpna. Většina lidí, kteří nařízení nedodržují, jsou podle policie právě turisté, ať už domácí, nebo zahraniční.

„Nejprve se vymlouvali na to, že o pravidlech nevědí, pak, že zapomněli nebo mají roušku vlhkou či poškozenou,“ řekl policejní důstojník Gusti Agung Ketut Suryanegara agentuře AFP.

Doposud prý pokutu za nenošení roušky, která činí v přepočtu kolem 150 korun, dostalo asi 70 lidí. Zhruba třicet z nich u sebe však nemělo hotovost, a tak jim strážníci uložili, aby dělali kliky. Videa cvičících provinilců v minulých dnech oběhla sociální sítě a netradiční trest si vysloužil pozornost světových médií.

Zvažují deportaci

Úřady uvedly, že jsou už unaveny výmluvami lidí, kteří nedodržují pravidla. V případě zahraničních návštěvníků, kteří zůstali na Bali kvůli pandemii uvězněni, zvažují jejich deportaci.

Otevření ostrova Bali pro zahraniční turisty se už několikrát odložilo. Původně k němu mělo dojít už loni v září, poté na začátku letošního roku. Zvyšující se množství případů i výskyt nových mutací koronaviru ovšem přiměly úřady, aby své rozhodnutí změnily. Novým termínem otevření hranic je proto až 31. březen.

Dům obklopený džunglí nenechá nikoho chladným, perličkou je vana na terase

Tipy a trendy

Reklama

Výběr článků

Načítám