Hlavní obsah

Turista spadnul z vodopádu, když si pořizoval selfie

Novinky, Michael Švarc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Thajsku zemřel po pádu z patnáctimetrového vodopádu turista. K nehodě došlo, když si dvaadvacetiletý mladík, uváznutý v zemi kvůli koronaviru, pořizoval selfie a uklouznul po mokrých kamenech, píše server Independent.

Foto: Profimedia.cz

Národní park Ngao Waterfall

Článek

Uzbecký turista byl minulou sobotu s přáteli na výletě v národním parku Ngao Waterfall v provincii Ranong. Podle místního listu Chiang Rai Times ignoroval výstražné cedule upozorňující na nebezpečí, a stoupl si na okraj vodopádu. Po kluzkých kamenech se smekl a spadnul.

Záchranáři dorazili na místo o dvě hodiny později a našli jeho bezvládné tělo pod vodopádem s velkou tržnou ránou na hlavě. „Hned, jak jsme obdrželi hlášení, vyslali jsme na místo záchranáře a policii. Mladý turista a jeho přátelé si půjčili motorky a vyrazili z Phuketu na výlet, aby se pokochali touto nádhernou scenérií,“ uvedl za správu národního parku Chalit Sinrojhanakorn.

Češka se při pózování v Alpách zřítila do hloubky 150 metrů

Evropa

Doplnil, že návštěvníci nedbali výstrah a sešli z vyznačené cesty. „Jeho tělo narazilo do kamenů pod vodopádem a krvácel z nosu i úst. Smrt byla velmi rychlá,“ konstatoval Sinrojhanakorn.

V roce 2018 vyšla studie, která se zabývala úmrtím ve spojitosti se selfie. Podle ní se mezi říjnem 2011 a listopadem 2018 odehrálo na 259 smrtelných nehod při pořizování fotografií, nejvíce v Indii, Rusku, Spojených státech a Pákistánu. Muži v počtu obětí převýšili ženy v poměru tři ku jedné.

Turistka si v Grand Canyonu pořizovala fotky, kde neměla. Zaplatila životem

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám