Hlavní obsah

Turista se nechal v Thajsku vyfotit na korálu. Hrozí mu až 10 let vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokuta ve výši až milion bahtů a desetileté vězení. Takový trest hrozí turistovi, který se nechal v Thajsku vyfotit na ohroženém korálovém útesu. Snímek zveřejnil v únoru na svém Facebooku, čímž poskytl ke svému činu důkazní materiál. Na policii se už sám nahlásil.

Foto: Profimedia.cz

Turista prý neměl ponětí o tom, že jde o korál.

Článek

Thajský turista Wisutr Rattanasathian si fotografii pořídil koncem loňského roku v provincii Trat. S ploutvemi, potápěčskými brýlemi a šnorchlem se usadil na jeden z korálů a výsledný snímek zveřejnil v polovině února na sociální síti. Právě fotografie nyní posloužila proti němu jako důkazní materiál.

Thajský úřad pro ochranu pobřeží a moře ihned informoval policii, muži v případě odsouzení hrozí pokuta ve výši zmíněného milionu bahtů (664 tisíc korun), až desetileté vězení či kombinace obojího, píše server The Thaiger.

„Sahání nebo sezení na korálech je vystavuje stresu, může poškodit jejich tkáň a delší kontakt je může i zabít,“ uvedl za tamější úřad Wuttipong Wongin.

„Rád bych všem připomněl, aby pomáhali chránit prostředí. Za žádných okolností se korálů nedotýkejte a nemanipulujte s nimi. Pokud tak učiníte, vyvodíme z toho důsledky, abychom naše přírodní zdroje ochránili,“ varoval Wongin.

Turista se nakonec na policii přihlásil sám. Hájil se však tím, že netušil, že jde o korál, ale o kus skály. „Za svoje chování se omlouvám. Nechtěl jsem ničemu uškodit, jen jsem si chtěl udělat fotku pod vodou,“ řekl 45letý Rattanasathian.

Nejslavnější thajská zátoka je opět přístupná. Na koupání ale zapomeňte

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám