Hlavní obsah

Tunisko oznámilo seznam opatření, která mají chránit turisty v zemi

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak bezpečné je Tunisko v současné době? Tak přesně tuto otázku si klade po dvou teroristických útocích v letošním roce opravdu velké množství turistů. Tuniská vláda přispěchala s prohlášením, které by mělo ukázat světu, že země v boji proti terorismu nelení a nastolila opatření, která by měla turisty ochránit.

Foto: Profimedia.cz

Detail vozidla tuniské policie

Článek

Tuniská vláda koncem minulého týdne informovala o tom, že ozbrojené jednotky turistické policie byly nasazeny do vnitřních i venkovních prostor ve všech turistických oblastech počínaje 1. červencem tohoto roku. Tyto speciální policejní turistické jednotky byly navíc posíleny o tisíc nových bezpečnostních strážců, informoval Novinky Tuniský národní úřad pro cestovní ruch.

Mimo jiné byla poměrně logicky posílena bezpečnost letišť a hraničních tranzitních bodů. Další dodatečné mobilní bezpečnostní jednotky byly nasazeny na plážích a v blízkosti těchto oblastí, což se jeví jako bezprostřední reakce na tragédii, která se odehrála koncem června na pláži hotelu Riu Imperial Marhaba. [celá zpráva]

Hlídané kulturní objekty i turistická parkoviště

Jasná je i snaha o to, aby turisté nemuseli být při svých pobytech pouze zavření v hotelových rezortech. Při výletech a poznávacích okruzích pořádaných cestovními kancelářemi je zajištěn bezpečnostní policejní doprovod. V reakci na teroristický útok v hlavním městě Tunis byly posíleny policejní jednotky zajišťující bezpečnost u kulturních objektů a archeologických nalezišť.

Parkoviště určená pro turistická vozidla byla vybavena sledovacím zařízením ve všech turistických oblastech.

Speciální školení

Tuniská vláda taktéž informovala o tom, že byly zahájeny dodatečné vzdělávací kurzy pro bezpečnostní agenty a hotelový personál. Stejně tak byly mobilizovány dodatečné finanční prostředky na nákup moderních sledovacích zařízení pro užití profesionály v cestovním ruchu.

Reklama

Související články

Tunisko vyhlásilo výjimečný stav

Měsíční výjimečný stav vyhlásil v sobotu v Tunisku prezident Káid Sibsí. Stalo se tak v reakci na masakr na pláži v Súse, kde student údajně napojený na...

Výběr článků

Načítám