Hlavní obsah

Třikrát zkrachoval. Teď se opuštěný akvapark v poušti znovu prodává za miliony

Kalifornský Lake Dolores Waterpark provází od jeho otevření v roce 1962 smůla. Akvapark v Mohavské poušti několikrát změnil majitele, zkrachoval a dnes je jen omšelou připomínkou někdejší slávy. Zdi prázdných domů pokrývají graffiti a místo návštěvníků se tudy prohání maximálně vítr. Teď by však mohl areál dostat další šanci na vzkříšení, od srpna je totiž na prodej.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Opuštěný akvapark chátrá v Mohavské pouštiVideo: Newsflare, AP

 
Článek

Opuštěný park kromě majitelů vystřídal i několik různých názvů — jmenoval se také Rock-a-Hoola či Discovery Waterpark. Žádný z nich mu ovšem nepřinesl štěstí.

Historie zábavního areálu je protkána jedním krachem za druhým, přesto se ho současný majitel, kterému se park nepodařilo obnovit, pokouší prodat někomu dalšímu, kdo snad bude mít trochu více štěstí. Ovšem za poměrně horentní sumu 11 milionů dolarů (240 milionů korun), což je desetinásobek částky, za kterou ho společnost G Enterprise v roce 2013 koupila, píše server Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Majitele parku provázela smůla. Prakticky všichni museli vyhlásit bankrot.

Vylidněný areál, jenž se nachází u kalifornské obce Newberry Springs, zeje prázdnotou. Stal se ovšem vyhledávaným místem mezi milovníky opuštěných míst, natáčel se tu i slavný motoristický pořad Top Gear nebo reklama se skateboardistou Tonym Hawkem.

„Od doby, kdy park poprvé zavřel, jsem ho několikrát navštívil a pokaždé byl o něco zpustlejší a více poničený přírodními vlivy. O rozrůstajícím se graffiti nemluvě,“ uvedl nevadský fotograf Shaun Hunter o areálu, který v době své největší prosperity nabízel návštěvníkům skluzavky, zipline dráhy, motokáry, ale i jízdu na raftech.

Plány, ze kterých sešlo

Poprvé se park otevřel v roce 1962. Veřejnosti sloužil až do konce 80. let, kdy však jeho majitel a zakladatel Bob Byers zbankrotoval. Tím začala smůla, která areál už nepustila.

Foto: Profimedia.cz

Dnes park přitahuje milovníky opuštěných míst. Někteří si z osudu parku umějí udělat legraci.

V roce 1998 se park otevřel coby Rock-a-Hoola, ale nový majitel, kterým byla společnost Lake Dolores Group LLC, opět zkrachoval. V roce 1999 totiž jeden z místních zaměstnanců po jízdě na jedné z atrakcí ochrnul a podařilo se mu vysoudit skoro 4,5 milionu dolarů (98 milionů korun).

Na velmi krátkou dobu se park otevřel mezi léty 2002 a 2004, tentokrát coby Discovery Waterpark. Štěstí mu ale znovu nepřálo. Nakonec ho v roce 2013 koupila společnost G Enterprise, která s ním měla velké plány a chtěla ho oživit. A ačkoli dostal projekt zelenou, k zahájení prací nikdy nedošlo.

Foto: Profimedia.cz

Na vodní skluzavce se tu dnes už nesvezete.

Současný vlastník se proto 2. srpna rozhodl dát areál do prodeje a předat někomu dalšímu. Nikoli však za cenu, za niž ho kupoval, ale za částku desetkrát vyšší. Případný budoucí majitel může využít také již schválený projekt a realizovat ho.

Havaj chce odstranit ikonickou atrakci. Turisté na ni chodí i přes zákaz vstupu

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám