Hlavní obsah

Tričko s filmovým citátem „Připrav se zemřít“ vyděsilo pasažéry a zpozdilo let

Stevardi letu australské společnosti Qantas způsobili zpoždění, když začali řešit tričko pasažéra Wynanda Mullinse. Ten přišel do letadla a na hrudi měl nápis z dobrodružné komedie Princezna Nevěsta, v němž byla větička: „Připrav se zemřít.“ Ačkoli většina cestujících slavnou hlášku znala, někteří způsobili rozruch a žádali odstranění podezřelého cestujícího.

Foto: Profimedia.cz

Letadlo společnosti Qantas. Ilustrační foto

Článek

Mullins se chtěl s aerolinkami Qantas dostat do novozélandského Aucklandu v neděli 20. ledna. Tričku vůbec nevěnoval pozornost. Měl na něm filmový citát: „Jmenuji se Inigo Montoya. Zabil jsi mého otce. Připrav se zemřít.“

„Stevard mi řekl, jestli můžu to tričko sundat, protože někteří cestující se cítí být citátem ohroženi. Tak jsem si říkal, že je to celé trochu bláznivé. Osoba sedící vedle mě se tomu smála, protože ten film znala. Celý zážitek byl trochu přitažený za vlasy, ale taky to bylo docela komické,“ uvedl Mullins pro Fairfax New Zealand.

Neměl nic na převlečení

Mullins ale jiné tričko na převlečení neměl. A zůstal proto ve starém. Stevardi pro něj nic na převlečení nenašli, když se situace po chvíli uklidnila, mohlo se letadlo odlepit od země i s pasažérem v „nebezpečném“ tričku.

„Qantas nemají žádné standardy pro oblečení cestujících na naší palubě… zvláště pro slogany, které mohou jiné cestující ohrožovat či urážet,“ komentoval incident mluvčí australských aerolinek Qantas.

Dobrodružná komedie Princezna nevěsta z roku 1987 se stala kultovním snímkem, v hlavních rolích se v něm objevili Mandy Patinkin, Robin Wright, Cary Elwes či Billy Crystal.

Reklama

Výběr článků

Načítám