Hlavní obsah

Trendem moderního lázeňství jsou netradiční procedury

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chcete se koupat v červeném víně, v kávě, v polévce nebo mít býčí sperma ve vlasech? V lázeňství na celém světě se objevují nové metody, které pro vás mohou být zážitkem na celý život.

Článek

Na jihu od Tokia v Hakone se v Japonsku nachází skutečně raritní lázně Junessun, které nabízí veřejné bazénky ke koupání v termální vodě naplněné červeným vínem, kávou, saké či zeleným čajem.

Skutečně raritní je však polévková koupel. Klient je usazen do vany, která má tvar polévkové mísy a je plná silného teplého vývaru s pepřem, česnekem a kolagenem. Tato kombinace má údajně podporovat metabolismus a vyživovat pokožku. Klient může polévku samozřejmě během koupele i ochutnávat.

:. Koupel v zeleném čaji  Foto: Yunessun.com

Býčí sperma v masce na vlasy

Skutečně neobvyklou proceduru nabízí známý londýnský kadeřnický salon Hari’s.

Na vlasy zde aplikují proteinovou masku vyrobenou ze směsi spermatu býků plemene Aberdeen Angus a kořene íránské rostliny katera. Prý to funguje jako viagra pro vlasy.

Býčí sperma je před použitím zmražené, proto nezapáchá. Vlasy jsou pak jemné a hebké. Čtyřicetiminutová péče stojí 55 GBP (1400 Kč). 

:. Vlasová maska z býčího spermatu dodá vlasům lesk i hebkost.foto: Profimedia

Senná koupel z Itálie

Raritou jsou také procedury hotelu Heubad (v překladu Hotel Senná koupel) na úpatí italských Dolomit. Tam řeší bolesti a problémy celého těla zabalením do sena.

Tuto jedinečnou proceduru nabízí svým zákazníkům již více než sto let.

Terapeut vás pevně zabalí do plátna plného vlhkého voňavého sena a posléze naloží do vody zahřáté na příjemných 42 stupňů Celsia. Póry se teplem roztáhnou a mohou tak nasát léčivé látky mnoha horských bylin.

:. Zábal ze sena   Foto: hotelheubad.com

Olej ve třetím oku podle ayurvédy

Zajímavá je také procedura Shirodara, která vychází z léčebných účinků ayurvédy, což je metoda původem z Indie. Během Shirodary je klientovi kapán teplý olej nebo podmáslí doprostřed čela, tedy do místa, kde se nachází takzvané třetí oko. Tato metoda se používá k léčení neurologických poruch a rytmické kapání oleje má také mít relaxační a meditační účinky.

"Tuto terapii je možné dnes absolvovat na mnoha místech v Evropě i Americe," radí Tomio Okamura, člen prezidia a mluvčí Asociace českých cestovních kanceláří a agentur.

:. Foto: www.jamd.com

Mazlení s hady proti bolestem kloubů

V Izraeli je poměrně hodně populární masáž živými hady. Na severu země v Talmey El´Azar věří, že je to i velmi účinná metoda, jak se zbavit bolesti kloubů a svalů.

Procedury se účastní šest nejedovatých a neagresivních plazů a člověk se může pomazlit například s kalifornským a floridským poddruhem korálovky královské, užovkou červenou a korálovkou sedlatou.

Masáž spočívající ve svíjení plazů po těle, to pro běžného člověka není zrovna moc příjemná představa. Podle terapeutky izraelských lázní je to však božsky uvolňující zážitek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám