Hlavní obsah

Tokijskou hotelovou legendu čeká znovuzrození

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příběh luxusního hotelu Okura v japonském Tokiu se začal psát v roce 1962, kdy jeho budova vznikla. V následujících letech se pak tyto prostory těšily velkému zájmu návštěvníků. Dokonce i těch nejváženějších z řad prezidentů a celosvětově známých osobností. Teď hotel čeká změna doslova od základů.

Foto: Profimedia.cz

Hotel Okura

Článek

Až tokijský hotelový klenot znovu přivítá hosty, bude všechno jinak. Přes půl století stará budova má být brzy stržena, aby uvolnila místo nové, jak napsal server BBC.

Foto: archiv hotelu Okura

Budova hotelu Okura, když vznikala.

Hotel Okura byl spojením moderny, tradičních japonských motivů a stylu architektury. To bylo patrné v exteriéru i na vnitřním vybavení. Na ničem se nešetřilo, už v době otevření disponoval hotel nejmodernějšími technologiemi. Třeba telefonní operátor už tehdy dokázal odbavit okolo 150 hovorů za hodinu.

Foto: Profimedia.cz

Hotelové prostory budou po renovaci k nepoznání.

Výročí hotel následně slavil více, ale už to páté, v roce 1967, bylo velkolepé. Na slavnostní tabuli se objevil mimo jiné velký sladký model hotelu. V dalších letech pak hotel prošel nejrůznějšími změnami — například z dřevem obložené recepce se časem stala šatna.

Foto: Profimedia.cz

Bohatě zdobený interiér

Protože hotel stojí v blízkosti amerického velvyslanectví, často se v něm ubytovávali významní političtí reprezentanti USA. V roce 2014 tam přespával prezident Barack Obama. Rok předtím se zase v hotelu Okura ubytoval tibetský duchovní vůdce dalajláma.

Mezi další významné hosty lze jistě zařadit také Harrisona Forda, prince Charlese a princeznu Dianu. Fiktivně bydlel v hotelu Okura také slavný románový a filmový agent James Bond. Zmínka o hotelu se objevuje v knize Žiješ jenom dvakrát.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám