Hlavní obsah

Tipy na víkend: Divokou přírodou na filmovém festivalu či na degustaci vín

Novinky, Klára Fischleinová

Tento víkend končí nebo naopak začíná řada unikátních kulturních akcí. Naposledy můžete navštívit například výstavu kovových svícnů na Pražském hradě, naopak poprvé brány veřejnosti otevře expozice Fotografické školy Evropy. Jestli fandíte víc venkovním aktivitám než kultuře, čekají vás ochutnávky vín i kysaného zelí.

Foto: archiv Mikrosvin.cz, Právo

Ochutnávku vín si na tento víkend připravily Litoměřice i Nosislav.

Článek
Praha

Ženy na prknech

Prodloužený víkend si můžete užít s festivalem Fun Fatale, který startuje ve čtvrtek a finišuje v neděli. Program je víc než nabitý. Představí se v něm ženy a umění nového cirkusu. Komorní atmosféra zajistí bezprostřední blízkost diváků a účinkujících i jedinečný zážitek. Více o programu a cenách vstupného najdete zde.

Svícny Pražského hradu

Jen za 20 korun můžete na Pražském hradě zavítat do pěstebního skleníku, který je výjimečně zpřístupněn veřejnosti. Expozici rostlin v Královské zahradě za Lvím dvorem doplňuje dosud nevystavovaná sbírka kovových svícnů, které byly využívány na Hradě i na zámku Lány. V neděli od 10:00 do 16:30 máte poslední možnost tuto kombinovanou výstavu rostlin a svícnů navštívit.

Středočeský kraj

Nymburský bál ve staročeském stylu

V sobotu od 20:00 se bude v Dělnickém domě v Nymburce tančit a hrát na staročeském mysliveckém bále. Jestli jste ještě nikdy na podobnou akci nevyrazili, je možná pravý čas to zkusit. Informace o vstupenkách naleznete zde.

Ples rybářů

Wagnerovo náměstí 1541 v Berouně – to je adresa, kterou musíte znát, pokud se chcete zúčastnit sobotního rybářského plesu. Užijte si sobotní večer společensky.

Jihočeský kraj

 Tváře New Yorku v Hluboké

Alšova jihočeská galerie v Hluboké nad Vltavou zve na výstavu nazvanou Tváře z New Yorku, která končí v neděli 24. března. Petr Nikl, autor vystavovaných kreseb, se snaží svým dílem přiblížit New York a obzvláště mozaiku lidských tváří, ze kterých se skládá. Více o expozici hledejte zde.

Plzeňský kraj

Sladký pátek v Plzni

Čokoládový veletrh bude od pátku do neděle lákat sladkým zbožím, ochutnávkami, výstavou i speciálními workshopy. Je-li čokoláda vaší oblíbenou sladkostí, neměli byste na téhle akci chybět. Bližší informace hledejte zde.

Karlovarský kraj

Ve jménu fotky

Páteční vernisáží začne v chebské Galerii 4 výstava z cyklu Fotografické školy Evropy. Expozici mají na svědomí pedagogové a profesionálové v oboru fotografie Vojtěch Aubrecht a Věra Stuchelová. Vše o výstavě se dočtete zde.

Chuťové buňky na pozoru

Sokolov zve tuto sobotu všechny gurmány na speciální pětichodové Zimní menu na zahřátí. Labužnický večer budou mít v rukách karlovarští šéfkuchaři. Na zpestření je připravena také degustace vína. Více informací o akci hledejte zde.

Ústecký kraj

Litoměřice zaplavené vínem

V sobotu 2. března se koná od 20 hodin ples přátel dobrého vína. Akce je umístěna do prostor litoměřického hradu. Na uvítanou bude pro návštěvníky připravena číše vína, k tanci pak zahraje skupina Rosti Pechouška. Zájemci budou mít příležitost si vybraná vína i zakoupit. Vstupné se pohybuje mezi 150 a 180 korunami.

Liberecký kraj

Plesové vítání března

První březnový den pořádá ZOO v Liberci od 20:00 speciální ples v souznění s přírodou a jejím současným stavem v různých koutek planety. Jestli vás zajímá filozofický a faktografický kontext akce, hledejte více informací zde.

Královéhradecký kraj

Na Bílou věž v černé noci

Každou první sobotu v měsíci, takže i tuto, dovoluje Bílá věž v Hradci Králové návštěvníkům úchvatný noční pohled na město. Tajuplné noční prohlídky probíhají vždy mezi 20:00 a půlnocí. Fotografickou ochutnávku večerního pohledu z Bílé věže najdete zde.

Sobota v módním stylu

Večer v Nové Pace si užijí především ženy. Chystá se tu módní přehlídka úspěšné návrhářky Jiřiny Tauchmanové. Krásně tedy oblečte a vyrazte si pro stylovou inspiraci. Více o přehlídce naleznete zde.

Pardubický kraj

Výstava pro zimní večery

Výstava Městského muzea v České Třebové si vzala za cíl pobavit své návštěvníky během dlouhých a tmavých zimních večerů. Dny se ale pomalu prodlužují a zima ustupuje, takže zhlédnout tuto expozici máte už jen do konce března. Bližší informace čtěte zde.

Vysočina

Zalíbení v krajinkách

Jestli máte rádi výtvarné umění a s oblibou se kocháte pohledem na obrazy s krásnou krajinou, jistě se nadchnete pro tvorbu Josefa Jambora. Jeho romantickou výstavu s názvem Okouzlení krajinou můžete v jihlavském Domě Gustava Mahlera navštívit už jen do 9.3., tak tuhle odpočinkovou kulturní zkušenost nepropásněte. O víkendu je expozice přístupná pouze v sobotu, každou neděli je totiž pro veřejnost budova uzavřena. Více o výstavě najdete zde.

Jihomoravský kraj

Vinné ochutnávky

Nosislav pořádá v sobotu už od ranních hodin košt víc než 600 vzorků vín. Akci ozvučí cimbálová muzika a ochutí drobné občerstvení. Více informací hledejte zde.

Olomoucký kraj

Sobotní podvečer plný dobrodružství

Filmový festival Expediční kamera nabízí účastníkům pohledět přímo do tváře divoké přírodě i nebezpeční při extrémních sportech. V sobotu od 17:00 se festivalu můžete zúčastnit na hradě Šternberk. Veškeré informace o festivalu najdete zde.

Zlínský kraj

Zelná neděle na Slovácku

Chcete ochutnat to nejlepší kysané zelí za zvuků cimbálové muziky? V neděli od 13:00 do 17:00 se nebude na tvrzi Hluk dělat skoro nic jiného. Více informací zde.

Moravskoslezský kraj

Zaměřeno na sportovce

Jestli jste sportovní nadšenci a více než ostatní disciplíny vás baví právě ty zimní sporty na sněhu, nenechte si v sobotu ujít Jesenický zimní triatlon. Více informací o akci hledejte zde.

Ve dvou se závodí lépe

V neděli od 13:30 pořádá lyžařské středisko Annaberg v Andělské Hoře v Jeseníkách speciální závod pro dvojice. Zúčastnit se můžete s partnerem i sourozencem. Startovné je zdarma, více informací čtěte zde.

Doporučte svou akci

Pořádáte zajímavou akci, o které by podle vás měli naši čtenáři vědět? Pošlete krátký text popisující tuto událost a internetový odkaz, kde bude možné nalézt více podrobností na tipynavikend@novinky.cz. Vyhrazujeme si právo tip nezveřejnit, jeho případné zveřejnění je zdarma.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám