Hlavní obsah

Thajské muzeum vystavuje předměty, na které je občas zapotřebí lupa

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Seznámit se s místní kulturou mohou návštěvníci nového thajského muzea. Naleznou ho ve městě Čiang Mai a nemusí při tom očekávat další obyčejnou instituci, která líčí historické kořeny země. Muzeum vystavuje na 30 tisíc miniaturních exponátů, z nichž na některé není od věci použít lupu, píše agentura Viral Press.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Thajsku otevřeli muzeum miniaturních sochVideo: AP

 
Článek

Drobné předměty představují tradiční thajský způsob života a kulturu turisticky oblíbené asijské země. K vidění jsou drobné nádoby, sošky lidí, například prodejců z populárních plovoucích trhů, nebo hlavičky buddhů. Kolekce patří místní kulturní referentce Saneh Saiyenjaiové.

Její dcera Piyanuch Sakuntanaková, která se otevření muzea rovněž zúčastnila, uvedla, že miniaturní sošky nakoupila její matka od více než čtyř tisíců sochařů. „Každý rok posílají své nejlepší kousky do soutěže. Moje matka pečlivě vybrala ty, které se jí nejvíce líbily, a postupně rozšiřovala svou sbírku,“ vysvětlila Sakuntanaková.

Kolekci dávala její matka dohromady dlouhých padesát let. „Poprvé otevřela muzeum už v roce 1993, ale pak se rozhodla postavit nové. To staré už bylo totiž moc přeplněné, aby v něm mohla ukázat vše,“ doplnila dcera zakladatelky.

Vstup do muzea je bezplatný pro studenty a seniory. Zájemci se mohou navíc zapojit do sochařského workshopu a zkusit si nějaké miniaturní dílo vytvořit.

Koronavirus má v Thajsku silný dopad i na slony

Koronavirus

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám