Hlavní obsah

Thajská junta ruší v některých letoviscích noční zákaz vycházení

Thajská junta v úterý oznámila, že ruší noční zákaz vycházení v některých turistických oblastech, včetně populárních letovisek Pchúket a Samui. Vládnoucí vojenská rada chce tímto krokem zmírnit dopady státního převratu z 22. května na turisty. Informovala o tom agentura Reuters.

Foto: Profimedia.cz

Thajský ostrov Samui

Článek

Armáda vyhlásila sedmihodinový noční zákaz vycházení poté, co se pučem ujala 22. května moci. Později zákaz zkrátila na čtyři hodiny, a to od půlnoci do 4:00 ráno.

„Noční zákaz vycházení bude zrušen na ostrovech Pchúket a Samui a dále v Pattáji, Čchonburí a Suráttchání, aby se zabránilo dopadům na turistický průmysl," uvedla vojenská rada v úterním prohlášení v televizi.

Ve zbytku země, včetně metropole Bangkoku, opatření zůstává v platnosti. Armáda svrhla vládu s odůvodněním, že chce v zemi po půlroce protivládních demonstrací obnovit pořádek a prosadit politické reformy.

Po převzetí moci pozastavila platnost ústavy, rozpustila senát a zavedla cenzuru tištěných médií i rozhlasového a televizního vysílání. Povolena nejsou ani politická shromáždění pěti a více lidí, malé skupinky odpůrců vojenské vlády se přesto každý den v ulicích hlavního města scházejí.

Reklama

Související témata:

Související články

V Thajsku vyhlásila armáda stanné právo

Armáda v Thajsku vyhlásila stanné právo, aby zabránila dalšímu násilí v nestabilní politické situaci. Velení tvrdí, že se nejedná o státní převrat. Vojáci...

Thajská armáda provedla státní převrat

Šéf thajských pozemních sil armády Prajuth Čan-oča v televizním projevu oznámil, že armáda provedla státní převrat. Chce obnovit pořádek a prosadit politické...

Výběr článků

Načítám