Hlavní obsah

Světové metropole ruší silvestrovské oslavy. Bojí se omikronu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pandemie opětovně ovlivní podobu silvestrovských oslav. Řada světových metropolí, například Berlín či Londýn, ustupuje od velkolepého přivítání Nového roku a ruší mimo jiné ohňostroje a další přidružené akce. Naopak třeba Dubaj či Sydney se oslav tak snadno vzdát nechtějí.

Foto: Profimedia.cz

Silvestrovské akce zrušil například Londýn.

Článek

O zrušení velkolepých silvestrovských oslav rozhodly například Athény, a to kvůli obavám z šíření nové mutace omikron. Neuskuteční se proto tradiční ohňostroj nad Akropolí. Od Vánoc se navíc v zemi zpřísňovala opatření a roušky jsou vyžadovány už i venku. Podobně je na tom i Berlín či další velká německá města, kde se od úterý značně omezí osobní kontakt, informuje CNN. Znamená to, že neproběhne žádné skupinové pozorování ohňostrojů.

Skotská premiérka Nicola Sturgeonová se v podobném duchu vyjádřila také o novoročních oslavách v Edinburghu, kde se zruší všechny velké akce. Nepřekvapivě je na tom stejně i Londýn, kde byla zrušena silvestrovská akce na Trafalgarském náměstí.

Tyto zážitky si v příštím roce nenechte ujít

Cestování

Dalšími evropskými městy, která ustoupila od plánovaných oslav, ať už různých shromáždění či ohňostrojů, jsou Paříž či Řím. V Benátkách se také ruší koncerty pod širým nebem a po celý leden se počítá s uzavřením nočních klubů.

Rio obrátilo

Jiné světové metropole se silvestrovských oslav tak rychle vzdát nechtějí a v nějaké podobě je plánují uskutečnit. Řada měst však akce omezí co do počtu lidí, povinné budou například rezervace nebo roušky.

Uskuteční se například velkolepá show v Dubaji, která se každoročně koná u nejvyššího mrakodrapu světa Burdž Chalífa. Pompézní ohňostroj plánují také Las Vegas nebo australské Sydney. V největším australském městě však bude vstup na akci podmíněn koupí lístku.

Brazilské Rio de Janeiro začátkem prosince oznámilo zrušení novoročních oslav, nakonec však změnilo názor. Akce se nakonec uskuteční, ale obyvatelé jsou nabádáni k tomu, aby se kochali v blízkosti svých domovů a vyhnuli se tak přesouvání napříč městem a potkávání se s dalšími lidmi.

Těmto zemím se příští rok raději vyhněte

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám