Hlavní obsah

Strop z tisíce hvězd? Kalifornský národní park nabízí stylové přespání

Spaní pod širákem je bezesporu romantika. Kdo se však nechce ochudit o jistý komfort, tomu je v kalifornském národním parku Joshua Tree k dispozici průhledný stan ve tvaru bubliny, z něhož lze hvězdnou oblohu pozorovat z pohodlí postele. Provozovatel ubytování slibuje nezapomenutelný zážitek.

Foto: Profimedia.cz

Návštěvníci parku Joshua Tree mohou přespat stylově (ilustrační foto).

Článek

Zájemcům je k dispozici pouze jediná bublina – podobné už v předchozích letech vznikly například na Islandu, kde mohli lidé pro změnu pozorovat polární záři. Uvnitř hosté naleznou manželskou postel i gauč, součástí je také malá koupelna. Sprcha se nachází venku, společně s verandou na grilování nebo poflakování. Pro pocit většího soukromí disponuje bublina také závěsy.

Největší podívaná se však má odehrávat na nebi. Díky transparentním stěnám i stropu totiž návštěvníci mohou pozorovat hvězdnou oblohu nebo východ i západ slunce přímo z postele.

„Pokud milujete cestování, kempování, přírodu, dobrodružství a chcete zažít kouzlo pouště na maximum, speciálně navržený stan vám pomůže umocnit vaše cestovatelské zážitky,“ uvádí provozovatel ubytování.

Taková romantická noc však nevyjde zájemce nikterak levně. Ceny začínají na 596 dolarech, tedy více než 13 tisících korunách. Za případné domácí mazlíčky je ještě drobný příplatek. Hosté však mohou ušetřit alespoň za jídlo, pokud si na verandě sami uvaří.

Národní park Joshua Tree je pojmenován po juce krátkolisté, typickém stromu, který v oblasti roste. V parku se dá s několika výjimkami tábořit i v divočině, kdyby někdo přece jen preferoval autentičtější zážitky.

První vesmírný hotel plánuje otevřít už v roce 2027. Levný nebude

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám