Hlavní obsah

Španělská restaurace nabízí protikrizové menu

GIJÓN (ŠPANĚLSKO)

Kompletní jídlo za jedno euro dostanete jednou týdně v podniku Dario's v Gijónu na severu Španělska, objednáte-li si takzvané "protikrizové menu". Nezvyklou nabídkou restaurace svérázně reaguje na dopady současné ekonomické krize a snaží se přilákat hosty.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto: Protikrizové menu zahrnuje mimo jiné i polévku z mořských plodů.

Článek

Protikrizové menu, které Dario's podává každý čtvrtek, se skládá z polévky z plodů moře, kotletu s rýží, kuřete či ančovičky se salátem. Stejně jako ke všem jídlům ve Španělsku se k němu podává chléb, nápoj a dezert.

Minulý týden využilo zajímavé nabídky na dvě stovky hostů. Restaurace má však pouze 49 míst, a proto lidé v dlouhé frontě čekali na stůl.

Restaurace předpokládá, že se tato myšlenka časem vyplatí

"Nevyděláme na tom, ale také neproděláme," řekla španělským médiím jedna z vedoucích pracovnic podniku Emilia Jiménezová. Ujistila, že čtvrteční ztráty vynahradí příjem za sobotu a neděli. Dario's zkrátka předpokládá, že se tato myšlenka časem vyplatí.

Španělsko prožívá od počátku roku vážnou krizi. Ekonomický růst výrazně poklesl zejména vzhledem ke zhoršení situace na trhu s nemovitostmi, k tomu se v zemi projevují dopady světové finanční krize.

Španělské domácnosti, jejichž příjmy jsou v eurozóně jedny z nejnižších, se musely vypořádat i s podstatným zvýšením cen spotřebního zboží a především potravin.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám