Hlavní obsah

Slovensko hlásí rekordní počet turistů

Právo, Ivan Vilček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejistá geopolitická situace ve světě a nové letecké linky jsou za letošní rekordní letní návštěvností Slovenska. Slovenská agentura pro cestovní ruch (SACR) ve středu na svém webu informovala, že od června do konce srpna navštívilo zemi pod Tatrami 1,62 miliónu turistů, což činí proti roku 2015 nárůst o 15,8 procenta.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Zvýšil se počet domácích i zahraničních turistů. Počet domácích turistů vzrostl o 15 procent a počet zahraničních turistů o 16,7 procenta. Nejvíc zahraničních turistů přijelo na Slovensko z České republiky, a to 35%, následovalo Polsko, Německo, Maďarsko, Rakousko a Velká Británie.

Turisté z České republiky jsou na Slovensku dlouhodobě nejpočetnější zahraniční klientelou. Ve zmíněném období se na Slovensku ubytovalo 246 tisíc občanů ČR, což je nárůst o 29,1 procenta. Už loni se stalo Slovensko pro občany České republiky nejoblíbenější zahraniční destinací, když předstihlo Chorvatsko.

„Růst návštěvnosti jsme zaznamenali z většiny relevantních trhů, na které se v rámci propagace Slovenska zaměřujeme. Je to zásluhou více faktorů, mezi které patří atraktivní nabídka subjektů cestovního ruchu, nová letecká spojení, aktuální geopolitická situace, jakož i propagační aktivity SACR," uvedl na webu generální ředitel agentury Marián Bujna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám