Hlavní obsah

Slovenská Jasná láká i na lanovkový piknik

Novinky, Jakub Štěpánek

Přelom listopadu a prosince tradičně doprovází zahájení sezóny v českých a slovenských lyžařských centrech. Slovenské středisko Jasná letošní start naplánovalo na konec listopadu. Vzhledem ke sněhovým podmínkám se však první sjezdovky návštěvníkům otevřou až o druhém adventním víkendu.

Foto: Tatry mountain resorts

Jasná je největším lyžařským střediskem na Slovensku.

Článek

Jasná v Nízkých Tatrách nabízí návštěvníkům 50 kilometrů sjezdovek, což z areálu dělá největší slovenské středisko. Letošní sezóna byla oficiálně zahájena již uplynulý víkend, ovšem lyžaři se na sjezdovky dostanou až o týden později.

Ochlazení přivítali ve středisku s otevřenou náručí. Do provozu se ihned dostala zasněžovací zařízení, která pomůžou pro začátek sezóny zprovoznit úsek Chopok - Bílá púť.

Foto: Tatry mountain resorts

Na své si přijdou i vyznavači freeride lyžování.

„Pokud nám počasí nepřekazí plány, uděláme vše pro to, abychom už druhý adventní víkend zprovoznili alespoň některou část této linie," uvedl šéf zasněžování Martin Kupčo, jehož slova potvrzují i aktuální informace na internetových stránkách střediska.

Lanovkový piknik a flexibilní ceny

Na návštěvníky v letošní sezóně čeká několik novinek. Pro ubytované hosty je připravena „první třída”, která umožní lyžování bez čekání ve frontách a premiéru si odbyde také takzvaný „sky picnic”. Ve speciálně upravené kabině lanovky v úseku Kosodrevina - Chopok Jih bude čekat pro zájemce pohoštění s výhledem na Nízké Tatry.

Foto: Tatry mountain resorts

Nově zrekonstruovaná je i restaurace na Chopoku.

Stejně jako například ve Špindlerově Mlýně funguje v Tatrách bezdotykový systém skipasů GOPASS s vlastním e-shopem a samoobslužnými pokladnami. Ceny skipasů jsou flexibilní a podobně jako při nákupu letenek jejich cena kolísá v závislosti na vytížení střediska.

Při zakoupení online vyjde jednodenní skipas pro dospělého zhruba na 19 až 25 eur (480 až 640 korun), za šestidenní zaplatí lyžaři přibližně 98 až 129 eur (2500 až 3300 korun).

Vlakem na lyže

Kromě sjezdovek, restaurací a doprovodného programu nechybí ani snowpark a prostor pro freeride snowboarding. Středisko nabízí divokou jízdu na dvanácti rozlehlých freeridových zónách. Ty jsou dostupné kabinkovými lanovkami.

Pro české lyžaře je Jasná kromě vlastní dopravy dostupná i vlakem. Z Prahy, Pardubic, Olomouce či Ostravy jede vlak až do Liptovského Mikuláše, odkud skibusy zajišťují dopravu až do střediska.

Reklama

Výběr článků

Načítám