Hlavní obsah

Singapur vpustí cestovatele ze všech zemí. Ale jen kvůli práci

Novinky, Michael Švarc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podívat se v tuto roční dobu do jihovýchodní Asie je takřka nemožné. Většina zemí s otevíráním hranic nespěchá, výjimkou není ani Singapur. Ten nicméně oznámil, že v příštím roce na své území vpustí cestovatele ze všech zemí světa, ovšem jen za pracovním účelem, píše server CNN.

Foto: Profimedia.cz

Singapur

Článek

Podle singapurského ministra obchodu Chan Chun Singa země vpustí cestovatele jen na krátkou dobu, maximálně na 14 dní. Bude navíc třeba o povolení nejprve zažádat, přičemž formuláře budou k dispozici v polovině ledna.

„Zajistíme, že budou platit striktní zdravotnické i testovací protokoly,“ vysvětlil Sing s tím, že návštěvníci budou muset zůstat ve vyhrazeném ubytovacím zařízení a pravidelně podstupovat testy na covid-19. Koncept má městskému státu pomoci pomalu se otevřít světu a také přispěje ke zlepšení ekonomiky, která vlivem pandemie utrpěla.

S otevíráním hranic jsou opatrné i další země v jihovýchodní Asii. Jedny z nejstriktnějších pravidel má populární Thajsko, které aktuálně na rozdíl od Singapuru cílí na dlouhé pobyty. Turisté, kteří do země chtějí vstoupit, musejí projít standardní 14denní karanténou, několika testy a teprve poté se mohou volně pohybovat.

Se začátkem příštího roku by se měla otevřít také Indonésie, v hledáčku cestovatelů je především populární ostrov Bali. Ten se měl původně zpřístupnit už v září, ale nedošlo k tomu kvůli rostoucím počtům případů.

Thajský hotel láká hosty na roční pobyt za milion bahtů

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám