Hlavní obsah

Silnice, kterou stojí za to projet

Novinky, fis

Něco, co v Evropě lze jen těžko prožít, čeká na havajském ostrově Maui. Podél skal a tropického pralesa se tam klikatí silnice plná dobrodružství, obsetá přírodními skvosty. Není podstatné, odkud nebo kam Hana Road vede, nýbrž co je kolem ní.

BEZ KOMENTÁŘE: Strhující jízda po Hana Road

 
Článek

Cesta z města Kahului do města Hana trvá po silnici Hana Road (také Hana Highway) zhruba dvě a půl hodiny. Za tu dobu přejedete okolo 60 mostů, z nichž většina má jen jeden jízdní pruh, a neuvěřitelných 620 zatáček. K tomu všemu je silnice lemovaná tropickým deštným pralesem, což je samo o sobě úchvatné — zvláště pro Evropany.

Co se týče Hana Road, pro mnohé není zas tak podstatné odkud kam se po ní jede. Láká je právě silnice samotná. Výhledy na moře jsou fajn a adrenalin z jízdy po úzké vozovce na útesech má také své kouzlo, silným magnetem jsou ale vodopády. Lze u nich zastavit a osvěžit se. Na koupání uprostřed džungle hned tak nezapomenete.

Foto: Profimedia.cz

Vodopády Twin Falls

Nejfrekventovanějšími vodopády jsou Twin Falls. Po cestě ovšem potkáte i další. Nepropásněte ani návštěvu černé písečné pláže ve státním parku Wai’anapanapa. I k němu se dá ze silnice sjet. Koupání si ovšem nechte raději k vodopádu, tady se nedoporučuje.

Tip: Právě kvůli nespočtu míst, na nichž zatoužíte zastavit a chvilku se zdržet, je prakticky nezbytné počítat s prodloužením cesty až o pár hodin. Byla by škoda spokojit se jen s tím, co je vidět z auta.

Ostrov Maui byl v cestovatelském hodnocení na serveru Tripadvisor nedávno zvolen mezi nejlepšími ostrovy pro rok 2015. Umístil se hned jako druhý po ostrově Providenciales. [celá zpráva]

Druhý je také ve velikosti mezi Havajskými ostrovy. Obyvatelé Maui svoji domovinu nazývají nejlepším místem na světě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám