Hlavní obsah

Sibiřský hon na Yettiho vystřídá klasickou zimní lyžovačku

Novinky, Klára Fischleinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Rusku bude na Sibiři otevřen v oblasti lyžařského střediska Šeregeš nový Yetti park. Turisté tu mohou číhat na sněžného muže v naději, že ho skutečně zahlédnou. V této oblasti byl totiž už několika svědky spatřen. Jen za minulý rok třikrát.

BEZ KOMENTÁŘE: Ve vyhlášeném lyžařském středisku Šeregeš na Sibiři vznikne Yetti park

 
Článek

Součástí Yettiho parku bude také hotel a speciální muzeum. Pokud tedy návštěvníci nepotkají Yettiho na svých procházkách okolím nebo na něj nenarazí během sjezdování v přilehlém lyžařském areálu Seregeš, mohou se o něm dozvědět více alespoň z muzejních expozic.

Ovšem výhodnější by bylo sněžného muže potkat osobně. Podle britského deníku Daily Mail totiž místní guvernér Aman Tuleyev velkoryse nabídl v přepočtu víc než 620 tisíc komukoli, kdo prokáže Yettiho existenci tím, že ho chytí.

Fakt, že je Yetti park skutečně v místě, kde lidé tajemné stvoření často spatřili, je prý nejen turistickou atrakcí. Fungování parku by totiž mohlo jednou provždy vyvrátit či potvrdit kolující legendy.

Svědek popisuje setkání s Yettim

Igor Idimeshev, zástupce vedoucího šeregešského zastupitelstva, se nechal slyšet, že Yettiho spatřil opakovaně. Během setkání s tvorem, který podle něj nemůže být pozemský, prý cítil strach a rozrušení. Yettiho oči jsou údajně vidět i na vzdálenost 150 metrů, v noci svítí a jsou uhrančivé. Dále říká, že sněžný muž také dokáže chodit po vodě. Detaily setkání ale rozebírat nechce. Jediným člověkem, kterému celou situaci přesně popsal, byla jeho matka. Ta mu poradila, aby se s historkou příliš nešířil, protože mu prý nikdo neuvěří.

Koho láká dobrodružství, může příště místo radovánek na lyžích nebo snowboardu vyrazit na lov sněžného muže. Tipy, jak ho lapit, zatím ale nikdo neobjevil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám