Hlavní obsah

Sauna na kolech. Japonci se budou potit v autobusu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Japonsku přicházejí před zimou s neotřelým nápadem. Ve městě Himedži plánují pro veřejnost otevřít saunu ve vysloužilém autobusu, aby mohlo vozidlo i nadále sloužit lidem, ačkoli za poněkud jiným účelem. Takzvaný Sabus by se měl otevřít v únoru 2022, zatím není jasné, kolik bude služba stát a zda bude měnit i lokalitu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Na pojízdnou saunu promění jeden ze svých vyřazených autobusů dopravní společnost Shinki Bus. Ta zatím zveřejnila vizualizace toho, jak bude vozítko, v němž se budou moci Japonci pořádně zapotit, vypadat. Je očividné, že zůstanou zachovány prvky typické pro autobus, ať už to je tvar sedadel nebo madla, za která se mohou cestující držet. Vše samozřejmě ve dřevě.

Vozidlo bude rozděleno na dvě části. Vpředu bude pokladna a malá odpočinková část, zatímco zadní sekci bude tvořit samotná sauna. „Můžete si vychutnat saunu v prostoru, který se snaží zužitkovat vyřazený autobus,“ píše se na webových stránkách budoucí atrakce.

Podle serveru Japan Today se většina autobusových společností v Japonsku uchyluje ke snižování počtu autobusů. Zejména kvůli změnám v životním stylu obyvatel i poklesu populace. Shinki Bus chce přetvořením vozidla v pojízdnou saunu vyzkoušet nový koncept a zajistit si i alternativní zdroj příjmů.

Server Daily Mail uvádí, že Sabus má vstoupit do služby v únoru příštího roku. Detaily však v tuto chvíli nejsou známé. Podle společnosti bude pojízdná sauna umístěna na nějaké velké parkoviště, což naznačuje, že nebude během používání kroužit po městě.

Aerolinka nabízí lety s překvapením. Palubní lístky jsou za pakatel

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám