Hlavní obsah

S ploutvemi i tlakovou lahví. Karibský resort nabízí hostům lekce podvodní jógy

Klasická jóga, power jóga, bikram jóga, jóga s kočkami, prasátky, kůzlaty. Verzí tradičního indického cvičení se v posledních letech vynořilo mnoho. Jeden hotelový komplex na karibské Svaté Lucii proto přišel s další neobvyklou nabídkou — hosté si mohou jógu zacvičit v potápěčském vybavení pod mořskou hladinou.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Letovisko nabízí lekce jógy pod vodouVideo: AP

 
Článek

Psychicky náročné měsíce v průběhu pandemie přiměly vedení resortu Windjammer Landing k zamyšlení. Hotel se rozhodl přilákat potenciální hosty neobvyklým wellness programem zaměřujícím se na psychickou pohodu a začal nabízet podvodní lekce jógy. Jde údajně o terapeutickou zkušenost, která návštěvníkům pomáhá relaxovat, ale zároveň umocňuje zážitek z potápění.

Lekce vedou zkušení instruktoři potápění a spíše než o protažení, jde o dechová cvičení. „Cílem programu je umožnit nováčkům relaxovat pod hladinou, protože při potápění se potřebujete cítit dobře a pohodlně,“ vysvětluje Abigail Brownová. „Pro zkušené potápěče jde jen o nový způsob, jak se ještě více zklidnit a být si více vědom vlastního dechu,“ doplnila instruktorka.

Sníží se tep i krevní tlak

Neobvyklé lekce začínají instruktáží na palubě lodi. Dechovou techniku pak účastníci kurzu uplatní také pod vodou již s tlakovými lahvemi. A nakonec nechybí ani několik jógových pozic.

Výhodou podvodní jógy je podle tvůrců například zpomalení srdečního tepu i snížení krevního tlaku. Nespornou součástí je tedy zklidnění, které mnoho lidí po turbulentních covidových měsících potřebuje. „Program má lidem pomoci oprostit se od celé situace a všeho, co se děje,“ uvedla Brownová.

Jedno z nejhezčích míst v Dominikáně? Ostrov Saona je jako z katalogu

Cestování

Podle ní jde pro mnohé také o první setkání s jógou, jejíž klasickou verzi by si lidé třeba ani nevyzkoušeli.

Hosté resortu samozřejmě mohou rovnou vyrazit i na lekci tradiční jógy. Společnost jim při ní budou dělat kolibříci, které personál láká pomocí speciálních krmítek rozmístěných v zahradě, kde se cvičí. „Jsme na tropickém ostrově a ptáci jsou součástí okolního prostředí. Máme pocit, že přidávají další aspekt k celkové pohodě,“ míní vedoucí prodeje Denise Benoitová.

Podle ní se z psychické pohody stalo během pandemie významné téma. A pobyt venku, ačkoli za dodržení odstupů, podle Benoitové k lepšímu mentálnímu zdraví rozhodně přispívá.

Kus Thajska v Karibiku. Los Haitises uhrane přírodou i jeskynními malbami

Cestování

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám