Hlavní obsah

S čím cestuje britská královna? Veze vlastní toaletní papír i krev na transfuzi

Novinky, mšv

Britská královna Alžběta II. je asi nejvíce zcestovalým monarchou. Od svojí korunovace navštívila už více než 120 zemí, což jí může závidět i leckterý turista. A když nejdéle vládnoucí panovnice v dějinách někam vyrazí, nikdy nesmí opomenout několik zásadních věcí. Jsou mezi nimi třeba vlastní toaletní papír nebo krev na případnou transfuzi, píše server Luxury Launches.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Britská královna je nejdéle vládnoucím panovníkem na světěVideo: Reuters

 
Článek

Nedostatek toaletního papíru královnu nepřekvapí. A nemusí se ani strachovat, zda někde disponují dvouvrstvým nebo třívrstvým. Vozí si totiž všude svůj vlastní, údajně značky Andrex.

Když královna vyráží do zahraničí, nebývá to dovolená, ale politická návštěva. Její program je proto značně nabitý. A jelikož často cestuje daleko, stejně jako všichni ostatní zápasí s pásmovou nemocí. Tu řeší pomocí různých homeopatických přípravků, ale také bonbonů, které jí pomáhají rychle doplnit hladinu cukru.

Britská královna Alžběta II.: Nejdéle vládnoucí žena v dějinách

Historie

Panovnice cestuje vždy v doprovodu svého osobního lékaře, který kromě léků veze také krev. To kdyby královna potřebovala nutně transfuzi, což může přijít vhod obzvláště v zemích, kde krev, navíc kompatibilní s její krevní skupinou, není hned k dispozici.

Kufr používá od líbánek

Alžběta II. je proslulá svou bohatou garderobou. Společně s ní na zahraniční návštěvy proto putuje množství oblečení, třeba kolem 30 kusů. A vždy si bere i něco černého. To z důvodu, kdyby přišla nějaká tragická událost, která by si takovou barvu vyžadovala. Vychází to údajně z královniny zkušenosti, kdy jí v roce 1952 zemřel otec, ona byla tou dobou v Keni a neměla s sebou žádný vhodný smuteční oděv. Po přistání v Londýně proto musela počkat, než jí byl nějaký doručen.

Královna si jako pravá Britka neodepře odpolední čaj. Vozí si proto svůj oblíbený s sebou. Stejně tak je nutná balená voda, případně i potraviny. Otrava jídlem by byla při jejím harmonogramu velmi nežádoucí. Další nezbytnou součástí je nahřívací lahev — studené peřiny nemají šanci.

Osobní věci schraňuje královna ve svém oblíbeném kufříku značky Globe-Trotter, který používá od roku 1947, kdy byla na líbánkách se svým manželem princem Philipem. Na něm pak má žlutou visačku. Ta samozřejmě neobsahuje žádné údaje, jako jméno či adresu, každý člen královské rodiny má však svou vlastní barvu. Královna se o žlutou dělí s Kate, manželkou prince Williama. Co královna naopak nepotřebuje nikdy, je pas.

Brit se vydal na charitativní pouť. Kvůli pandemii trčí na izolovaném ostrově

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám