Hlavní obsah

Růžový dům vyvolal v Berlíně obří protesty, feministky upalovaly panenku

Novinky, Klára Fischleinová

Bez růžové barvy a záplavy třpytek by to snad ani nešlo. Ve čtvrtek zahájila v německém Berlíně provoz napodobenina domu panenky Barbie. Stavba vypadá jako z cukrové vaty nebo sladké dortové polevy. Nová turistická atrakce vyvolala i řadu negativních ohlasů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Návštěvníci si prohlídku Barbie domu užili. Navzdory přítomnosti protestujícíchVideo: Reuters

 
Článek

Aktuální berlínská senzace nese název Barbie Dreamhouse Experience a svůj interiér otevřela veřejnosti tento týden ve čtvrtek. Atrakce se stejným názvem láká příznivce štíhlé panenky od 8. května také v Sunrise na Floridě.

Německé feministky berlínská novinka ale příliš nenadchla. Vadí jim, že je panenka Barbie vzorem a že dívky kvůli podobné figuře nezdravě hubnou. Kromě cedulí si ve čtvrtek před velký růžový dům přinesly také kříž, na kterém Barbie panenku zapálily.

Luxusní interiér

Návštěvníky protest ale neodradil. Rodiče dům trpělivě procházeli se svými ratolestmi a pohrávali si s všudypřítomnými dotykovými obrazovkami. Růžový dům o rozloze 2750 metrů čtverečních je lákadlem především pro děvčátka, která si doma hrají s jeho zmenšenou obdobou.

Foto: Profimedia.cz

Před vchodem do berlínského dívčího světa poutá pozornost velký růžový střevíc.

Aby v berlínském Barbie domě nemusely děti jednotlivými pokoji jen procházet a dívat se, mají možnost si celou řadu věcí také samy vyzkoušet. Třeba pohled do digitálního zrcadla, vaření v růžové kuchyňce nebo hraní na klavír.

Návštěvníci v domě mohou zavítat do obývacího pokoje, herny, ložnice, koupelny či na balkón. K vidění je tu i více než 350 Barbie panenek. Za vstup zaplatí dospělý 15 eur (zhruba 390 korun) za plné vstupné a 12 eur (asi 312 korun) za dítě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám