Hlavní obsah

Rozkvetlá poušť v Kalifornii je přehlídkou okouzlujících barev

Novinky, mšv

Na začátku každého jara se několik pouštních oblastí v Kalifornii zahalí do barev. V pustině vyraší luční kvítí, které přiláká až tisíce návštěvníků, lačnících spatřit tento okouzlující přírodní jev. Letošní vlhká zima pro růst rostlin navíc vytvořila ideální podmínky, pestrobarevný květinový koberec je tedy mnohem hustší než obvykle.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Obrovské pole lučních květin se nachází zhruba 100 km od Los AngelesVideo: Reuters

 
Článek

V Kalifornii je několik oblastí, kam horliví návštěvníci míří. Je to například Lake Elsinore 112 kilometrů od Los Angeles. Jindy suché kopce zde pokrývá záplava sluncovek kalifornských, slunečnic, pouštních pampelišek či dalších květin. Lidé se zastavují i podél silnic a dálnic, vystupují z aut a květinové koberce si fotí nebo si některý exemplář utrhnou, aby si ho odvezli domů, tvrdí agentura Reuters.

„Měli jsme přes zimu ideální podmínky, takže nám květiny velmi dobře rostou. Je to neobvyklé, pravděpodobně se jedná o největší záplavu za posledních 20 let,“ řekla mluvčí státního parku Anza-Borrego Desert Sally Theriaultová pro CNN. Park je dalším místem, kam nadšenci do pouštních květin míří. Od Lake Elsinore se nachází dalších 128 kilometrů.

Reklama

Výběr článků

Načítám