Hlavní obsah

Roční génius dokáže na mapě ukázat všechny země světa

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cleveland

Je mu 18 měsíců a už dokáže to, co neumí většina lidí, kterým je 18 let. Malý Aanav Džajakar dokáže na mapě ukázat všechny státy světa. Ačkoliv má často problémy udržet u mapy pozornost, oplývá vědomostmi, které by mu leckterý student zeměpisu mohl závidět. Navíc si dokonce už správně asociuje s některými zeměmi i jejich hlavní města.

Roční batole pozná na mapě všechny státy světa

 
Článek

Amatérské video umístila na internet Aanavova matka – revmatoložka Bidžál Džajakarová, která i s rodinou žije v americkém Clevelandu. Ta tvrdí, že si ona a její manžel Abhír povídali o svém domovském městě Dillí v Indii a povšimli si chlapcova zájmu. Poté ho začali učit, kde se nachází další země světa a jaká mají hlavní města. Chlapec si prý vše zapamatovával s až neuvěřitelnou lehkostí.

„Řekla jsem mu, že je Dillí hlavní město Indie, a on si to zapamatoval. Pak jsem učinila to samé s Čínou a Francií. Začínali jsme s lehkými hlavními městy a ukazovali si ty státy i na mapě světa. Po šesti týdnech jich uměl už 53,“ uvedla chlapcova matka.

Jak video ukazuje, chlapec nyní už dokáže ukázat na barevné mapě jakýkoliv stát, jehož název jeho matka vysloví. Aanav v jeden moment ztratí soustředění a mapu obrátí na černobílou – i pak ale ukazuje státy správně, čímž ukázal, že si nepamatuje země jen čistě podle jejich barev.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám