Hlavní obsah

Řím uzavřel jednu z nejslavnějších památek. Španělské schody čeká rekonstrukce

Novinky, fis

V polovině minulého týdne začaly restaurátorské práce na jedné z nejznámějších římských památek - Španělských schodech. Mramorovo-travertinové schodiště vede z náměstí Piazza di Spagna ke kostelu Trinità dei Monti, zasvěcenému svaté Trojici.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Španělské schody v Římě jsou uzavřené kvůli rekonstrukciVideo: Reuters

 
Článek

Vyčištění a opravy Španělských schodů v centru Říma by měly být hotové koncem jara příštího roku. Jedná se o první rekonstrukci od roku 1995. Schody jsou místy popraskané a prorůstají zelení. Úplně první opravy Španělských schodů proběhly pouhé dva roky po jejich dokončení ve 20. letech 18. století. Tehdy je poškodil silný déšť.

Místo, na které putují milióny turistů ročně, znají filmoví nadšenci například ze snímku Prázdniny v Římě z roku 1953, kde si v hlavní roli zahrála Audrey Hepburnová.

„Je to úžasně romantické místo, ale je velmi smutné, že jsme se tam nemohli projít. I tak je tady krásně,“ citovala agentura Reuters čínskou turistku, která Španělské schody navštívila zrovna, když už na ně byl zakázán přístup.

V současnosti si turisté mohou Španělské schody prohlédnout pouze skrze železné oplocení. V prosinci budou schody částečně zpřístupněné kvůli vánočním svátkům a tradicím.

Reklama

Výběr článků

Načítám