Hlavní obsah

Řecko se turistům otevře začátkem léta. Ale zřejmě ne všem

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zahraniční turisté se budou moci začít do Řecka vracet v polovině června. Na začátku července pak dojde i k obnovení mezistátních linek. Oblíbená dovolenková destinace ale zřejmě nebude dostupná všem. Například Britům by mohl být vstup zcela zakázán kvůli špatné zdravotní situaci ve Spojeném království, uvedl server Mirror.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Řecké pláže zatím zaplavili místní obyvateléVideo: Reuters

 
Článek

Řecký premiér Kyriakos Mitsotakis v prohlášení uvedl, že 15. červen je oficiálním startem turistické sezony, jejíž zahájení se kvůli pandemii koronaviru posunulo. Pravidelné letecké linky budou zahájeny na začátku července. Server Guardian píše, že cestovatelé budou pravděpodobně muset podstoupit test na covid-19, aby se zabránilo šíření nemoci.

Přesto se zřejmě oblíbená dovolenková destinace neotevře všem Evropanům. Ministr turismu Haris Theoharis uvedl, že ještě tento měsíc bude zveřejněn seznam zemí, jejichž občané budou moci Řecko navštívit. S největší pravděpodobností se na něj nedostane například Velká Británie, kde podle Theoharise není situace natolik dobrá, aby mohli lidé do Řecka vyrazit.

V Lindosu se setkává typická řecká kultura s historií

Cestování

„Mezi námi a Spojeným královstvím je velký rozdíl, pokud hovoříme o aktuálním zdravotním statusu,“ uvedl ministr turismu. Řecko patří mezi jednu z nejméně koronavirem postižených evropských zemí.

Otevřeno i pro Čechy

Na seznam povolených států se s největší pravděpodobností dostanou třeba Německo, Chorvatsko, Albánie, Srbsko a další balkánské země, a hlavně Česká republika, kde je epidemiologická situace rovněž příznivá.

Návštěvníci se ale budou muset připravit na restrikce, nutné bude dodržovat například rozestupy. Z toho důvodu už na populárním ostrově Santorini nainstalovali boxy z plexiskla, v nichž se lidé ukryjí. Značných změn doznají také hotely, kde bude s největší pravděpodobností povinné nošení roušky ve společných prostorech.

Santorini se připravuje na návštěvníky, na plážích jsou plexiskla

Cestování

Reklama

Související články

Kam za nejkrásnějším řeckým západem slunce

Země s modrobílou vlajkou je jednou z neoblíbenějších dovolenkových destinací Čechů a není se čemu divit. K pořádnému kusu pevniny má na tři tisíce ostrovů. Na...

Výběr článků

Načítám