Hlavní obsah

Průvodci na Šumavě nabídnou turistům dobrodružství

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Možná už vás klasické výlety omrzely a rádi byste si vyzkoušeli něco nového, dobrodružnějšího. S návrhy tras pro pokročilejší turisty a hlavně milovníky přírody opět přichází NP Šumava. Společně s průvodci je možné se v tamní panenské přírodě potulovat i na několikadenních túrách.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Tam, kam byste se třeba neodvážili, vás na Šumavě vezme zkušený průvodce. Národní park Šumava nabízí 19 tras do 10 oblastí a osm tras v sedmi přírodně cenných lokalitách Chráněné krajinné oblasti Šumava. Nejedná se o pouhé jednodenní výlety, ale také o dvoudenní a přeshraniční výpravy.

„Unikátní možností je poznávání dvou národních parků ve dvou dnech, kdy se bude procházet divokými lesy Šumavy a Bavorského lesa po cestách, stezkách i zvířecích pěšinách, po stopách pašeráků i převaděčů. Nocování bude na horských chatách,“ uvádí koordinátor šumavských průvodců Josef Štemberk.

Dále se turisté vydají kupříkladu přes podmáčené louky na Cettlově Hůrce nebo z Prášil kolem jezera Laka po sklářskou vesnici Hůrka... A na mnoho dalších míst s úchvatnými výhledy a zajímavými příběhy.

Celkem je možné si vybrat ze 128 termínů. Jejich kapacita dosahuje dohromady téměř 100 tisíc lidí, kteří se nebojí zatím nezkrocené přírody a rádi poznávají její tichá zákoutí. Přehled jednotlivých tras a termínů je k dispozici na webových stránkách NP Šumava.

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám