Hlavní obsah

Příbram hledá průvodce městem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pro turisty i místní zatím neznalé obyvatele hledá město Příbram průvodce po zdejších zajímavostech. Průvodcovská služba by měla být novinkou nadcházející turistické sezony. Radnice nyní pátrá po vhodných odbornících, kteří by zájemce seznámili s místními památkami, historií města a dalšími zajímavostmi.

Foto: Profimedia.cz

Oblíbenou turistickou atrakcí Příbrami je zejména Hornické muzeum.

Článek

„Příbram má turistům skutečně co nabídnout. Vedle významných osobností a historicky cenných objektů je zde také celá řada míst a zákoutí, které stojí za to navštívit. Abychom návštěvníkům jejich pobyt usnadnili, připravujeme novou službu, možnost využití služeb turistického průvodce,“ potvrdil starosta města Jan Konvalinka (za ANO).

Zájemci o práci průvodce, kteří už musí být držiteli národního průkazu průvodce, se mohou hlásit radnici do konce března.

Historické město Příbram je spjaté hlavně s hornictvím, které tady má své vlastní muzeum. Nedávno se rozšířil informační systém, v ulicích přibyly cedule s informacemi o zajímavých místech. Jsou například u kostela svatého Jakuba na náměstí T. G. Masaryka, u Zámečku-Ernestina u kulturního domu nebo v Jiráskových sadech.

Upravené jsou také starší informační tabule na Svaté hoře a na Březových Horách.

Znojemská věž je klenotem země. Radní ji chtějí zapsat na seznam památek

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám