Hlavní obsah

Při cestách na jih čeká řidiče řada komplikací

Řidiče, kteří se o víkendu chystají na dovolenou do zahraničí, opět čekají problémy. Provoz na silnicích mohou zkomplikovat turisté vracející se z dovolené kvůli končícím prázdninám v německých spolkových zemích Hesensko, Porýní-Falc, Sársko, Brémy a Sasko a také ve Skandinávii.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Na českých silnicích provoz zesílí kvůli fanouškům, kteří se zúčastní motocyklové Grand Prix ČR v Brně. Oznámila to včera státní organizace BESIP, která se zabývá bezpečností dopravy. Řidiči musí navíc počítat s předpovědí meteorologů, podle nichž tropické teploty přetrvají minimálně do konce týdne.

Světový závod silničních motocyklů na Masarykově okruhu v Brně každoročně navštíví desítky tisíc lidí. Komplikace se očekávají na silnicích v okolí Brna, u vodní nádrže Nové Mlýny a na rakouské silnici B7 a dálnici A5.

Ve Francii zákaz jízdy busů s dětmi

V Rakousku musí řidiči počítat s nočními uzavírkami tunelu Kaisermühlen na dálnici A22 ve Vídni. Jde o trasu ze Znojma přes Vídeň na Štýrský Hradec nebo Maďarsko. Uzavírky budou vždy od 20.00 do 5.00, přičemž první dvě hodiny bude uzavřen jeden pruh a zbývající čas to mohou být až dva pruhy.

Provoz na rakouských silnicích také ovlivní asi 20 000 návštěvníků, kteří se v sobotu chystají na jeden z největších srazů vlastníků a obdivovatelů veteránů v St. Pöltenu. Na místě bude přes 600 veteránů. V rámci srazu se koná i jedna z největších burz náhradních dílů v Evropě.

Ve Francii platí v sobotu úplný zákaz jízdy všech autobusů přepravujících děti, zákaz se vztahuje i na zahraniční autobusy. Jde o opatření k uctění památky obětí tragické nehody z roku 1982, kdy u města Dijon zemřelo v autobuse 55 lidí.

Při cestách na Slovensko tamní policie varuje řidiče před falešnými policisty, kteří se vydávají za dopravní hlídky v civilních vozech. „Zaznamenali jsme případy falešných policistů, kteří zastavovali vozidla a vybírali pokuty. Použili při tom běžné civilní vozidlo,“ uvedl na sociální síti mluvčí policejního prezidia Michal Slivka.

Reklama

Výběr článků

Načítám