Hlavní obsah

Pražské hotely jsou v kvalitě služeb třetí na světě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražské hotely jsou třetí na světě co se týká poměru kvality a ceny hotelových služeb. Rozhodlo o tom šest set tisíc uživatelů mezinárodního portálu Hotel.info. Na první místo hlasující vysadili Tokio, druhý je Lisabon. Průzkum hodnotil tří a čtyřhvězdičkové hotely na stupnici od nuly (nejhorší) do deseti (nejlepší).

Foto: Miroslav Sova, Právo

Pražští hoteliéři se mezi světovou konkurencí vytáhli. Patří jim třetí příčka.

Článek

"Jak jste spokojeni se službami, kterých se Vám dostalo za vaše peníze?" zněla otázka portálu, který sestavuje takzvaný Value for Money index. Pražský průměr se ustálil na známce 7,66, první Tokio dostalo o dvě desetiny bodu více. Naopak, podle serveru je zklamáním umístění světových metropolí Moskvy, New Yorku a Londýna, které se nedostaly do první dvacítky.

Hodnocení má také českou sekci, kde s nadprůměrnou známkou 9,41 vyhrál Beroun. Více než osm bodů měly Mladá Boleslav, Čeladná v podhůří Beskyd a Harrachov. Na opačném konci žebříčku je Plzeň, Liberec a Jihlava. "Celkově se ale hotely ve velkých českých městech ukázaly jako mezinárodně velmi konkurenceschopné," píše se ve zprávě portálu.

Výsledky průzkumu jsou jednou z mála dobrých zpráv poslední doby pro české hoteliéry. Kvůli krizi jim ubývají domácí i zahraniční hosté, navíc se zkracuje jejich doba pobytu. Počet přenocování se loni snížil téměř o čtyři procenta. Nejméně se krize zatím dotkla tří a čtyřhvězdičkových hotelů, největší odliv hostů zaznamenaly pensiony.     

PořadíMěstoValue for Money index
1.Tokio7,84
2.Lisabon7,71
3.Praha7,66
4.Berlín7,60
5.Peking7,35
6.Varšava7,33
7.Ottawa7,29
8.Atény7,24
9.Istanbul7,14
10.Dublin7,13
Zdroj: www.hotel.info

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám