Hlavní obsah

Pražská Kampa je druhý nejpřitažlivější městský ostrov světa

– Londýn

Pražská Kampa se umístila druhá v žebříčku turisticky nejvděčnějších městských ostrovů světa, který sestavila internetová cestovní firma VirtualTourist. První je Ostrov svatého Ludvíka v Paříži, bělehradský Ada Ciganlija skončil třetí.

Článek

Desetimístný žebříček v pátek zveřejnila agentura Reuters.

Foto: Profimedia.cz

Ostrov svatého Ludvíka v Paříži

Ostrov svatého Ludvíka to u VirtualTourist vyhrál jakožto "nejčistší příklad francouzské uměřenosti". Za jeho možná největší atrakci firma označila zmrzlinárnu Berthillon. Z ostrůvku je překrásný výhled na katedrálu Notre-Dame, stojící na sousedním ostrově Cité.

Foto: Profimedia.cz

Bělehradský ostrov Ada Ciganlija skončil jako třetí.

Kampu mnozí považují za nejromantičtější část Prahy. Tato oblast města je tak ohromující, že vypadá skoro neskutečně, soudí VirtualTourist. Zpráva si všímá "Lennonovy zdi", na které lidé z celého světa vzdávají hold zavražděnému členu skupiny The Beatles Johnu Lennonovi.

Foto: ČTK

Zasněžená Kampa v Praze

Za Ada Ciganlija na Sávě v Bělehradě se v žebříčku umístily Isola Tiberina na Tiberu v centru Říma a mořské ostrovy Christianshavn v Kodani a Fort Denison Pinchgut v Sydney.

Foto: ALESSANDRA TARANTINO, ČTK

Isola Tiberina na Tiberu v centru Říma

Afriku reprezentuje na sedmém místě Zamalek na Nilu v Káhiře, za ním jsou Markétin ostrov na Dunaji v Budapešti, Ša-mien na Perlové řece v Kantonu a Trödelmarktinsel na řece Pegnitz v Norimberku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám